Luistervoorbeeld

Lichaam van licht

SerieSlash
Auteur Jelmer Soes
Spreker Maarten Smeele
Speelduur 5u 50m 39s
€ 11,99

Beschrijving

Na zijn middelbare schoolexamen gaat Jonas studeren en op kamers wonen. Dat lijkt heel goed te gaan, maar hij besteedt ook steeds meer tijd aan gamen. Hij wordt hoe langer hoe beter in het spelen van The Rift en voelt zich in de virtuele wereld meer thuis dan in de echte. Hij verwaarloost zijn studie, gaat niet meer naar zijn ouderlijk huis en liegt tegen iedereen om hem heen om maar door te kunnen gamen. Een doorbraak als profgamer ligt binnen handbereik, dus waarom zou hij ’s nachts nog slapen?

Jelmer Soes is docent, schrijver en recensent. Zijn debuut Risk werd enthousiast ontvangen: ‘origineel en aanstekelijk’ (de Volkskrant), ‘een intrigerende jeugdroman die door het hoofd blijft spoken’ (jaapleest.nl).

Slashboeken zijn boeken die geschreven zijn op basis van het waargebeurde levensverhaal van een bijzondere jongere.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 14 november 2019
ISBN 9789045124377
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 50m 39s
Bestandsgrootte 482 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Spannende, alarmerende must-read voor gamers en hun opvoeders' - Trouw

'Met Lichaam van licht verhaalt Soes op simpele, maar boeiende wijze over de ernst van een gameverslaving. Met een aantrekkelijk verhaal, dat vanaf de eerste bladzijde gesierd wordt door een hoog verhaaltempo, trekt hij de lezer mee in de wereld van een echte topgamer.' - Hebban.nl

'andere wereld’ vertoefde [...] Soes heeft voldoende inzicht om een realistisch en beklijvend verhaal te componeren. De sterke karakterisering van Jonas is daaraan niet vreemd.' - Tzum.nl


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Jelmer Soes (1986) is schrijver, docent, recensent, redacteur en corrector. Hij schrijft proza en poëzie voor jongeren. In 2017 verscheen zijn tweede roman Lichaam van licht in de Slash-serie van Querido Kinderboeken. Hij debuteerde in 2012 met de roman Risk. In diverse bloemlezingen van uitgeverij Querido en De Eenhoorn verscheen jeugdpoëzie van zijn hand.

Toon aanbod