Luistervoorbeeld

Allemaal sprookjes

Auteur Annie M.G. Schmidt
Spreker Flip van Duijn
Speelduur 4u 47m 39s
€ 11,49

Beschrijving

Een prins die niet wil leren, diepvriesdames, een kikvorst, een beest met een achternaam, Reus Borremans, een prinses met gouden haren, miesmuizers, een weerwolf – je komt ze allemaal tegen in de sprookjes van Annie M.G. Schmidt. Het zijn verhalen waarin altijd iets onverwachts gebeurt en ook altijd iets te lachen valt. Ingesproken door Flip van Duijn. Voor alle leeftijden!

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 4 november 2019
ISBN 9789045124650
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 47m 39s
Bestandsgrootte 263 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Het zijn haar taal en humor die deze sprookjes zo onmiskenbaar Annie M.G. Schmidt maken. [...] Om eindeloos voor te lezen, aan jong en oud.' - Algemeen Dagblad

'Van deze voorleesverhalen hiervan kun je er nooit genoeg hebben.' - De Volkskrant

'De illustraties zijn net zo kleurrijk en levendig als de sprookjes zelf. [...] (Kind)vriendelijker, ongecompliceerder en humorvoller dan die van Andersen en de gebroeders Grimm. [...] Schmidts sprookjes zijn heerlijk tijdloos, behorend tot de beste fantasie in de Nederlandse 'dichtkunst'.' - De Groene Amsterdammer

'In deze prachtig uitgegeven bundel illustreren veel bekende boekkunstenaars de kostelijke, vaak eigenzinnige sprookjes.' - Friesch Dagblad


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida Schmidt (1911-1995) werkte jarenlang als bibliothecaresse en directrice van de openbare bibliotheek in Vlissingen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam en werkte ze voor Het Parool, waarin ze wekelijks een column voor volwassenen schreef en versjes voor kinderen. Al in 1938 debuteerde ze met twee gedichten in het tijdschrift Opwaartsche Wegen, maar pas na de oorlog begon haar carrière echt. Jip en Janneke, Abeltje, Wiplala, Minoes, Pluk van de Petteflet, Otje – Annie M.G. Schmidt werd de grootste Nederlandse kinderboekenschrijfster van de twintigste eeuw. Voor volwassenen schreef ze columns, gebundeld in onder andere Impressies van een simpele ziel, In Holland staat mijn huis, en talloze gedichten (bijvoorbeeld de beroemde verzen over het schaap Veronica), cabaretliedjes en teksten voor musicals, radio- en televisieseries, zoals Ja zuster, nee zuster, De familie Doorsnee, Heerlijk duurt het langst.

Recentelijk verchenen drie uitgaven van haar columns en liedjes voor volwassenen: Poes, poes, poes (2008), Voeden, verschonen, in de wieg mikken (2009) en Wat we begraven onder appelflappen (2009).

Annie M.G. Schmidt kreeg veel waardering voor haar werk. In 1965 ontving zij als eerste de Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur (nu Theo Thijssenprijs) in 1987 de Constantijn Huygensprijs voor haar hele oeuvre en in 1988 de Hans Christian Andersenprijs, de hoogste internationale bekroning voor kinderboeken.

‘Er is waarschijnlijk geen Nederlandse tekstschrijver uit de vorige eeuw te noemen van wie het werk zo algemeen bekend is.’ (Trouw)

Toon aanbod