Luistervoorbeeld

De dievenbende van Scipio

Auteur Cornelia Funke
Spreker Sander de Heer
Speelduur 11u 28m 51s
€ 14,99

Beschrijving

Prosper en zijn jongere broertje Bo zijn weggelopen naar Venetië. Ze sluiten zich aan bij een groep straatkinderen, die moeten stelen om te overleven. Hun leider is Scipio, die ook wel de Dievenkoning wordt genoemd.
Als een onbekende man hun voor veel geld vraagt een mysterieus voorwerp te stelen, zetten Prosper en Bo een avontuur in gang dat niet meer te stoppen is...

Details

ImprintQuerido Kinderboek
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 22 april 2020
ISBN 9789045125268
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 28m 51s
Bestandsgrootte 630 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Cornelia Funke

Cornelia Funke (1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Sinds haar boek De dievenbende van Scipio verscheen is Cornelia Funke behoorlijk beroemd geworden. Niet alleen in Duitsland, waar ze vandaan komt, maar ook o.a. in Engeland, Amerika, Japan, Zweden en Taiwan.

Cornelia Funke studeerde onderwijskunde aan de universiteit van Hamburg en stond een tijdlang voor de klas. Maar dankzij haar diploma voor Illustreren, een opleiding die ze volgde aan de kunstacademie, werd ze gevraagd boeken te illustreren. Dat inspireerde haar om zelf ook te gaan schrijven.

In 1999 verscheen het eerste boek van Cornelia Funke in het Nederlands: Ridderverhalen, een bundel verhalen over ridders en andere figuren uit de tijd van kastelen. Inmiddels heeft ze meer dan veertig boeken op haar naam staan. Van boeken voor beginnende lezers tot jongeren. De dievenbende van Scipio, waarvoor ze een Zilveren Griffel ontving, is verfilmd. Met Hart van Inkt won zij opnieuw een Zilveren Griffel. Van dit boek is in 2009 ook de verfilming in première gegaan. Cornelia Funke woont met haar twee kinderen in de Verenigde Staten.

Toon aanbod