Luistervoorbeeld

Ik zal je bewaren

Auteur Jeska Verstegen
Spreker Dieuwertje Blok
Speelduur 3u 29m 59s
€ 11,99

Beschrijving

Jeska is dromerig, tekent graag en dwaalt vaak door de dichtbegroeide tuin. Daar ontmoet ze een zwarte aanloopkat, Moos. Thuis wordt er veel gezwegen, maar met de kat deelt ze haar diepste gedachten. Het liefste zou Jeska niet opgroeien en kind blijven. Maar vanaf het oment dat haar oma haar per ongeluk Hesje noemt lijkt opgroeien onvermijdelijk. Wie is die Hesje? Waarom wil haar moeder er niets over zeggen en zwijgt ze over bijna alles van vroeger? Houdt ze dingen geheim? Heeft het met de Tweede Wereldoorlog te maken? Alle vragen openen een deur naar een nieuwe wereld.
Jeska Verstegen schetst in dit waargebeurde verhaal een ontroerend portret van een elfjarig meisje dat op zoek is naar het verborgen familieverleden. De Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft het leven haar grootmoeder getekend en ook dat van haar moeder. Heeft het ook nog invloed op Jeska?

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 3 mei 2021
ISBN 9789045126883
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 29m 59s
Bestandsgrootte 192 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jeska Verstegen

Jeska Verstegen (1972) werd geboren in Delft. Toen ze klein was deed ze niets liever dan tekenen, fantaseren en opgaan in haar eigen droomwereld. Omdat Jeska wel wist dat ze wilde tekenen, maar nog niet precies wát, begon ze na de middelbare school aan een opleiding tot reclametekenaar. Dat vond ze vreselijk. Alles moest maar recht en strak getekend, en voor fantasie was er geen plaats. Toen wist Jeska wat ze wel wilde, kinderboeken maken!

In 1990 kreeg ze haar eerste opdracht. Sindsdien werkte Jeska voor heel veel verschillende uitgevers van kinderboeken voor alle leeftijden. Ze tekent vrolijk en sprookjesachtig, en houdt ervan een beetje magie toe te voegen aan haar illustraties. Haar werkkamer is haar eigen wondere wereld, waar ze al haar fantasieën tot leven kan roepen. Naast haar tekenwerk schrijft ze ook. De verhalen zijn als geschreven tekeningetjes.

Haar boeken over de ondeugende prinses Keteltje (Prinses op les en Prinses met praatjes) worden door jong en oud gewaardeerd.

Jeska woont samen met haar vriend Alex en hun hond Biggels aan een rivier. Het is daar heerlijk wandelen en ideeën komen zo aanwaaien!

Toon aanbod