Luistervoorbeeld

Koning Gilgamesj

Vertelling in woord en klank
Auteur Hans Hagen, Erik Karsemeijer
Spreker Hans Hagen
Speelduur 55m 45s
€ 9,99

Beschrijving

Koning Gilgamesj van Uruk wordt geëerd, maar ook gevreesd. Daarom schept de moedergodin een evenbeeld van hem, Enkidu de Sterke. Samen doden zij de Hemelstier die de godin van de Liefde op hen afstuurt. Maar als straf hiervoor moet Enkidu sterven. Gilgamesj blijft wanhopig achter. Hij wil niet zoals Enkidu verdwijnen in het dodenrijk. De god van de zon geeft hem de raad om een reis te maken naar het eiland Dilmoen, want daar groeit de bloem van het eeuwige leven op de bodem van een zoetwaterbron.
Gilgamesj leefde ongeveer 2700 jaar voor Chr. in het zuiden van het huidige Irak. Het verhaal over vriendschap, liefde en moed werd doorverteld van generatie op generatie en leeft voort tot op de dag van vandaag.
LEEFTIJD: 10+
Omslagillustratie Tom Eyzenbach
Hans Hagen vertelt en Erik Karsemeijer kleurt de vertellingen met klank en muziek. Hij bespeelt (ongeveer zeventig) traditionele instrumenten van Aziatische en Indiaanse oorsprong, waaronder Nepalese en Tibetaanse klankschalen, trommels, gongs, ratelaars, herdersfluit en sandawa.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 12 mei 2022
ISBN 9789045128153
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 55m 45s
Bestandsgrootte 102 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Hans Hagen

Hans Hagen (1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij full-time schrijver werd. Hij kreeg de Gouden Griffel voor De dans van de drummers en vier Zilveren Griffels voor Het gouden oog, Het is nacht, we gaan op jacht, De kat en de adelaar en Zwaantje en Lolly Londen. Daarnaast kreeg hij ook drie Vlag en Wimpels, o.a. voor het eerste deel uit de Jubelientje-serie. Verkocht werd bekroond met de Glazen Globe en de Woutertje Pieterse Prijs.

De boeken Koning Gilgamesj en Maliff en de wolf bewerkte Hans met muzikant Erik Karsemeijer tot 'Vertellingen in woord en klank', (familie) voorstellingen voor scholen, bibliotheken en theaters.

Met Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken: Banaan en De opruimspin, en de vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden: Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste.

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald.

Toon aanbod