Luistervoorbeeld

Het negende gebod

Gij zult geen valse getuigenissen afleggen
Auteur Chris Houtman
Spreker Dieuwertje Blok
Speelduur 13u 5m 24s
€ 12,99

Beschrijving

Als bij een antiquariaat in Parijs een onbekende tekst van de Romeinse schrijver Plinius de Jongere te koop wordt aangeboden, beseft Anthony Mulligan, conservator van het British Museum, dat hij op een historisch unicum is gestuit. Tegelijkertijd wordt de Nederlandse scenarioschrijfster Esther van Baerle gevraagd voor een internationale speelfilm die de vrouwenhaat binnen de Rooms-Katholieke Kerk aan de kaak wil stellen op basis van ditzelfde Plinius-document.

Als Esther voor haar research op bezoek gaat bij haar vroegere professor Niels van Rooijen, expert op het gebied van manuscripten uit de oudheid, treft ze hem aan in zijn werkkamer, badend in het bloed, vermoord. Ze doet vervolgens een beroep op de geschiedkundige expertise van Anthony Mulligan die vroeger luitenant in het elite SAS-corps van het Britse leger blijkt te zijn geweest.

Samen worden ze meegezogen in een meedogenloze intrige, waarbij zij de militante en duistere kanten ontdekken van de oerconservatieve katholieke organisatie het Legioen van Christus.

Details

ImprintKarakter Uitgevers B.V.
UitgeverXander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 31 augustus 2018
ISBN 9789045214603
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 13u 5m 24s
Bestandsgrootte 1079 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Chris Houtman

Chris Houtman (1955) was na een carrière in het Amsterdamse Theater De Engelenbak jarenlang werkzaam bij IDTV als eindredacteur en scenarioschrijver. Hij maakte daar onder meer programma’s als Taxi, de dramaserie Finals voor BNN en Westside voor AT5/NPO. Daarnaast schreef en regisseerde hij verschillende theaterproducties op locatie en was hij betrokken bij historische festivals. Sinds 2016 legt hij zich volledig toe op zijn schrijverschap.

Toon aanbod