Luistervoorbeeld

Het zwembad

Auteur Libby Page
Voorlezer Ricky Koole
Speelduur 8u 54m 52s
€ 9,49

Beschrijving

Rosemary woont al haar hele leven in de Londense wijk Brixton. Maar haar buurt is onherkenbaar veranderd; de bibliotheek waar ze vroeger werkte werd gesloten, de kruidenier die iedereen kende is nu een trendy bar en haar geliefde man, George, is overleden. Wat haar vooral nog plezier brengt, is zwemmen.

Kate is net verhuisd en voelt zich alleen in de grote stad. Ze is begonnen met haar eerste baan voor een lokale krant. Als het buitenzwembad van Brixton met sluiting wordt bedreigd, weet Kate dat dit een kans is op een goed verhaal. Rosemary weet dat dit het moment is waarop ze ook haar laatste strohalm kan verliezen.

De twee besluiten zich samen in te zetten voor het behoud van deze belangrijke plek in de wijk. Want het zwembad is meer dan alleen een plaats waar gezwommen wordt. Door hun actie laten Kate en Rosemary zien wat de waarde is van gemeenschap en van verbondenheid, en tonen zij hoe heel gewone mensen zich sterk kunnen maken voor datgene waar hun hart ligt.

Details

ImprintAW Bruna
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum 5 juni 2018
ISBN 9789046172032
Taal Nederlands
Speelduur 8u 54m 52s
Bestandsgrootte 490 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een hartverwarmend verhaal over vriendschap en saamhorigheid. Dit boek laat je lachen én een traantje wegpinken.' - The Independent

'Dit debuut wordt een van de grootste hits van het komende jaar.' - Grazia

Over de auteur
Photo Libby Page
Libby Page

Libby Page (1993) ging na haar studie aan de slag als journalist voor The Guardian. Haar debuutroman, Het zwembad, werd verkocht aan 23 landen. Ook de filmrechten werden verkocht.

Ze schrijft al van jongs af aan en maakte op haar zestiende een geïllustreerd boek, Love Pink, om zo geld in te zamelen voor borstkankeronderzoek.

Naast schrijven is haar grote passie het buiten zwemmen. Ze woont in Londen.

Toon aanbod