Luistervoorbeeld

Krachtig

Hoe bouw je een bedrijfscultuur van vrijheid en verantwoordelijkheid
Auteur Patty McCord
Voorlezer Tanneke Hartzuiker
Speelduur 4u 11m 52s
€ 13,99

Beschrijving

Hoe de prestatiegedreven cultuur van Netflix voor het ongekende succes van het bedrijf zorgde.

Patty McCord heeft jarenlange ervaring als hr-manager bij grote techbedrijven en innovatieve start-ups. Als chief talent officer was ze de afgelopen jaren medeverantwoordelijk voor de unieke bedrijfscultuur van Netflix. McCord pleit in Krachtig voor radicale eerlijkheid: motiveer met uitdagend werk en niet met beloftes, extraatjes en bonussen. Verspil geen tijd aan jaarlijkse functioneringsgesprekken en motivatiebijeenkomsten. Durf afscheid te nemen van werknemers die niet meer passen binnen de behoefte van het bedrijf. Op basis van haar ervaringen schetst McCord, met humor en zonder een blad voor de mond te nemen, de weg naar een cultuur van grote prestaties en winstgevendheid.

Details

ImprintLev.
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum 17 september 2018
ISBN 9789046172391
Taal Nederlands
Speelduur 4u 11m 52s
Bestandsgrootte 231 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'**** Een boek dat inspirerend is voor ieder bedrijf dat het personeelsbeleid drastisch wil aanpassen.' (NRC Handelsblad)

Over de auteur
Photo Patty McCord
Patty McCord

Patty McCord werkte voor zowel kleine innovatieve start-ups als grote techbedrijven. Ze heeft uit de eerste hand ervaren hoe bedrijven traag en zelfvoldaan, en werknemers cynisch en zeurderig kunnen worden. Als chief talent officer was ze de afgelopen jaren medeverantwoordelijk voor de unieke bedrijfscultuur van Netflix en co-auteur van het Netflix Culture Deck. Al haar ervaringen gebruikt ze nu om onze manier van werken opnieuw te definiëren door bestaande regels en structuren los te laten.

Toon aanbod