Luistervoorbeeld

Het verborgen leven van bomen

Wat ze voelen, hoe ze communiceren - ontdekkingen uit een onbekende wereld
Auteur Peter Wohlleben
Voorlezer Ad Knippels
Speelduur 6u 25m 33s
€ 13,99

Beschrijving

In Het verborgen leven van bomen deelt boswachter Peter Wohlleben zijn diepe liefde voor het bos en bomen. Hij vertelt fascinerende verhalen over de onverwachte vaardigheden van bomen en verklaart de verbazingwekkende processen van leven, dood en wedergeboorte die hij heeft waargenomen in de bossen. Want net als menselijke families wonen bomen samen met hun kinderen, communiceren ze met elkaar en ondersteunen ze elkaar in de groei. Zo delen ze onder meer voedingsstoffen met elkaar en creëren ze een ecosysteem dat de gevolgen van extreme hitte of kou voor de hele groep vermindert. Als gevolg van dergelijke interacties kunnen bomen in een familie of groep heel oud worden, in tegenstelling tot alleenstaande bomen die het vaak moeilijker hebben.

Op basis van baanbrekende nieuwe ontdekkingen presenteert Wohlleben op opwindende wijze de wetenschap achter het verborgen en onbekende leven van bomen. En zo betreden we een compleet nieuwe wereld.

Details

ImprintLev.
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum 9 oktober 2018
ISBN 9789046172414
Taal Nederlands
Speelduur 6u 25m 33s
Bestandsgrootte 353 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Boswachter Peter Wohlleben is geen bomenknuffelaar en al helemaal geen zweverig type. Hij schreef wel een boek over de vriendschappen van bomen, hun taal en gedrag.' - NRC Handelsblad

'De boswachter vindt de kennis die er nu al is over bomen en hun gevoelsleven voldoende om bossen met respect te behandelen.' - Trouw

Over de auteur
Photo Peter Wohlleben
Peter Wohlleben

Peter Wohlleben (1964) wilde als klein kind al natuurbeschermer worden. Hij werkte meer dan 20 jaar bij bosbeheer en werd daarna boswachter. Met zijn bestsellers Het verborgen leven van bomen en Het innerlijke leven van dieren inspireert hij mensen over de hele wereld: hij geeft lezingen en seminars en was te gast in tal van tv-programma’s.

Toon aanbod