Luistervoorbeeld

De jongen die met wolken speelde

Voorgelezen door Rik van de Westelaken
Auteur Franco Faggiani
Spreker Rik van de Westelaken
VertalerSaskia Peterzon-Kotte
Speelduur 9u 44m 19s
€ 15,99

Beschrijving

Rome, 1944. Archeoloog Filippo Cavalcanti heeft van de overheid de opdracht gekregen om een aantal kunstwerken naar Duitsland te verschepen. Cavalcanti gruwt bij het idee dat hij deze kostbare schilderijen en beeldhouwwerken aan de nazi’s moet geven. Als de oude professor een jongen uit Ischia, genaamd Quintino, ontmoet, besluiten de twee in een opwelling de kunstwerken naar Rome te smokkelen. Het is de start van een spannend avontuur, die het tweetal langs de bergen van de Apennijnen van het noorden naar het zuiden van Italië brengt.

In een poging de missie koste wat het kost te voltooien, verstoppen de twee mannen zich in het bos en zoeken ze onderdak in afgelegen kloosters. Ze komen mensen tegen die worstelen met oorlog, armoede en ontbering, in een van de donkerste tijden in de geschiedenis van Italië. De jongen die met wolken speelde is een avontuurlijke roman, waarin Faggiani de kracht van vriendschap toont.

Details

ImprintSignatuur
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum 26 januari 2021
ISBN 9789046174470
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 44m 19s
Bestandsgrootte 526 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Franco Faggiani

Franco Faggiani woont in Milaan en is altijd al journalist geweest. Hij schreef eerder zijn debuutroman Tussen twee werelden en wisselde zijn schrijven altijd af met lange, eenzame wandelingen door de bergen.

Toon aanbod