Luistervoorbeeld

Les Misérables

Auteur Victor Hugo
Spreker Marcel Hensema
Speelduur 10u 53m 23s
€ 9,99

Beschrijving

Het aangrijpende verhaal van Jean Valjean begint met een gebeurtenis die hem zijn hele leven zal blijven achtervolgen: hij steelt een brood om zijn neefjes van de hongerdood te redden. Dit op zich onbeduidende incident komt hem echter op een zware gevangenisstraf te staan: hij wordt veroordeeld tot negentien jaar dwangarbeid.
Als hij na al die ellendige jaren wordt vrijgelaten, wil niemand meer iets met hem te maken hebben. Desondanks weet Valjean zich aan zijn verleden te ontworstelen en ontwikkelt hij zich tot een gerespecteerd burger.
Zijn criminele verleden blijft hem echter achtervolgen in de persoon van zijn aartsrivaal inspecteur Javert, die verbeten op hem blijft jagen vanwege zijn als dan niet vermeende misstappen. Hierdoor kunnen Valjean en zijn aangenomen dochter Cosette geen rust vinden en bewegen zij zich als paria’s door de maatschappij die zich kenmerkt door onrust, oproer en sociale misstanden.

Details

UitgeverBruna Uitgevers B.V., A.W.
Publicatiedatum 15 december 2020
ISBN 9789046174944
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 53m 23s
Bestandsgrootte 598 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Op zijn veertiende zei Victor Hugo (1802-1885) dat hij Chateaubriand, indertijd beschouwd als de grootste Franse schrijver, wilde worden en anders niets. Door zijn enorme oeuvre, lange literaire carrière en de diversiteit van zijn werk loste hij die belofte aan zichzelf in: Hugo domineerde de Franse literatuur bijna de gehele negentiende eeuw. De klokkenluider van de Notre-Dame en Les misérables behoren tot zijn bekendste werken.

Toon aanbod