Luistervoorbeeld

Aquitanië

Land van water - voorgelezen door Willemijn de Vries
Auteur Eva García Sáenz de Urturi
Spreker Willemijn de Vries
VertalerJacqueline Visscher
Speelduur 9u 52m 46s
€ 15,99

Beschrijving

1137. De hertog van Aquitanië – de meest welvarende regio van Frankrijk – wordt dood aangetroffen in Compostella. Het lijkt op een complot en zijn dochter Eleonora zint op wraak. Daarom trouwt zij met de zoon van degene die volgens haar de moordenaar van haar vader is: Lodewijk VI, koning van Frankrijk. Maar de koning sterft tijdens de bruiloft van zijn zoon onder gelijke verdachte omstandigheden. Eleonora en Lodewijk VII zullen samen moeten uitvinden wie hem, als onervaren koning, op de troon wil hebben.

Tientallen jaren voor de dood van de hertog van Aquitanië wordt een onbekende jongen door zijn vijf moeders achtergelaten in een bos. Misschien is hij een monster, of misschien een heilige… maar de kleine jongen overleeft en zal uiteindelijk een van de meest uitzonderlijke mannen van middeleeuws Europa worden.

Deze roman overspant een eeuw vol wraak, bedrog en strijd, en beschrijft op overweldigende wijze het mysterie rond de drie personen die het begin vormen van wat later Europa zal worden genoemd.

‘Als het schrijven van een roman is als het bouwen van een kerk, dan heeft Garcia een kathedraal gebouwd. Een fantastisch, perfect gecomponeerd middeleeuws kunstwerk. Het is de roman waarvan ik zou willen dat ik hem had geschreven.’ – Juan Eslava Galán

Details

ImprintBruna Uitgevers B.V., A.W.
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum 29 juli 2021
ISBN 9789046175439
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 52m 46s
Bestandsgrootte 542 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Eva García Sáenz de Urturi

Eva García Sáenz de Urturi (1972) werd geboren in Vitoria en woont sinds haar vijftiende in Alicante, waar ze aan de universiteit werkt. Haar eerste boek heeft ze in eigen beheer uitgegeven en het werd online een grote bestseller. De trilogie van de witte stad verschijnt in het Spaans bij Planeta en deze boeken zijn inmiddels in alle vormen en via alle platforms een fenomenale bestseller geworden.

Toon aanbod