Het metaverse
Het metaverse

Het metaverse

en de revolutie die het gaat veroorzaken

Een heldere en diepgaande analyse van het metaverse, de technologieën die het mogelijk maken en de impact die het gaat hebben op ons dagelijks leven en de economie.

Auteur

Matthew Ball

Spreker

Simon Zwiers

Speelduur

13 uur 0 min

€ 15,99

Beschrijving

‘Dit boek helpt feiten van fictie te onderscheiden, hype van realiteit, en zou het fundament moeten zijn voor iedereen die de mogelijkheden van het metaverse wil begrijpen.’ – Reed Hastings, mede-oprichter en mede-ceo van Netflix

De term ‘metaverse’ is ineens overal: van de voorpagina’s van landelijke kranten tot de plannen van de machtigste bedrijven van dit moment. Maar wat is het metaverse precies? Matthew Ball beschrijft het metaverse als een onderling verbonden netwerk van virtuele 3D-werelden dat uiteindelijk zal dienen als toegangspoort tot de meeste online-ervaringen.
Deze ideeën waren tientallen jaren slechts onderdeel van science fiction en videogames, maar nu lijken ze een revolutie te veroorzaken in elke industrie: van de financiële wereld en gezondheidszorg, tot onderwijs, consumentenproducten, stadsplanning en dating.

Ball neemt ons mee op een uitgebreide rondleiding door ‘het volgende internet’ en laat zien dat er al veel proto-metaverses zijn, zoals Fortnite, Minecraft en Roblox. Toch bieden deze platforms slechts een glimp van wat komen gaat. Ball geeft een uitgebreide definitie van het metaverse en de technologie die nodig is om het te realiseren. Hij benoemt de uitdagingen die de governance van de metaverse met zich gaat meebrengen, onderzoekt de rol van Web3, blockchains en nft’s en voorspelt de metaverse-winnaars en -verliezers.
Ball gaat uitgebreid in op de bijna onbeperkte toepassingen van het metaverse. Het internet zal niet langer op afstand zijn; in plaats daarvan zal het ons omringen en onderdeel worden van ons werk, onze vrije tijd en de samenleving als geheel. Ball biedt, met autoriteit, helderheid over een vaak verkeerd begrepen concept. Hij voorziet biljoenen dollars aan waarde en een radicale hervorming van de samenleving.

Details

Imprint

Lev.

Uitgever

Bruna Uitgevers B.V., A.W.

Publicatiedatum

10 november 2022

ISBN

9789046177396

Taal

Nederlands

Speelduur

13 uur 0 min

Bestandsgrootte

1072 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Simon Zwiers Bekijk alles

Welkom in de gesloten zorg

Welkom in de gesloten zorg

David Steenmeijer

€ 14,99
Gezicht van het kwaad

Gezicht van het kwaad

Chris Carter

€ 14,99
Handtekening van het kwaad
€ 14,99
Aanbieding Verborgen verleden

Verborgen verleden

Chantal van Mierlo

€ 13,99 € 6,99