Handboek hofnar
Handboek hofnar

Handboek hofnar

Doorbreek machtspatronen en wensdenken door je organisatie een spiegel voor te houden

Een hofnar houdt een bedrijf of organisatie een spiegel voor door tegenspraak, reflectie en humor om zo machtspatronen en gefilterde perceptie te doorbreken.

Auteur

Juri Hoedemakers

Spreker

Roel Fooij

Speelduur

5 uur 58 min

€ 13,99

Beschrijving

De hofnar was vroeger de enige die de koning de onverbloemde waarheid kon vertellen. Maar wat is de meerwaarde van die aloude hofnar in moderne organisaties? Wat kunnen we van die hofnar leren in de tegenwoordige tijd? 

Een van de grote gevaren die jij als leider of leidinggevende loopt, is dat je alleen maar jaknikkers om je heen verzamelt. Je medewerkers zijn namelijk vaak van jou afhankelijk voor hun beoordeling, salarisverhoging en promotie. Jij hebt macht, zoals eens de koning macht had. Maar ook jij bent maar gewoon een mens en wij mensen maken nu eenmaal fouten. Maar wie wijst jou op je fouten? Wie vertelt jou de waarheid? Wie houdt jou een spiegel voor? 

De hofnar probeert mensen op een luchtige manier een spiegel voor te houden. Tegenspraak, reflectie en humor als contragewicht voor macht en gefilterde perceptie. Dat alles vanuit de 16 rollen die de hofnar vroeger had. Op die manier is hij de bewaker van de werkelijkheid.

Details

Imprint

Lev.

Uitgever

Bruna Uitgevers B.V., A.W.

Publicatiedatum

11 april 2024

ISBN

9789046177990

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 58 min

Bestandsgrootte

328 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Roel Fooij Bekijk alles

Nomade

Nomade

Humeyra Cetinel

€ 12,99
1974

1974

Auke Kok

€ 9,99

Wie zwijgt stemt toe

Mattias Edvardsson

€ 14,99
Fotofinish

Fotofinish

Jac. Toes

€ 9,99