Stanley Hillis
Stanley Hillis

Stanley Hillis

Dit boek vertelt het inside-verhaal over Stanley Hillis. Journalist Denise Mosbach wist door te dringen tot de inner circle van Hillis en kon zo de mythische figuur Hillis ontrafelen.

Auteur

Denise Mosbach

Spreker

Roel Fooij

Speelduur

5 uur 9 min

€ 12,99

Beschrijving

Geactualiseerde editie. Op 21 februari 2011 wordt er in Amsterdam een aanslag gepleegd op topcrimineel Stanley Marshall Hillis. Hij overleeft het niet. Hillis, volgens ingewijden Neerlands capo di tutti capi, was de grote man van onze poldermaffia. Hij werd verdacht van afpersing, witwassen, moord, drugs- én wapenhandel. Toch lukte het justitie nooit hem voor meer dan 'alleen maar' een paar bankovervallen te veroordelen, en zelfs dan wist hij nog keer op keer op onnavolgbare wijze uit de gevangenis te ontsnappen. Dat de moord op Hillis onder toeziend oog van justitie plaatsvond en dat de daders op kinderlijk eenvoudige wijze konden ontsnappen, maakte de mythe rondom hem alleen maar groter. Wie was deze ongrijpbare misdaadbaas? Hoe groot was zijn invloed werkelijk? En wie zat er achter zijn liquidatie?

Details

Imprint

Nieuw Amsterdam

Uitgever

Park Uitgevers

Publicatiedatum

4 oktober 2019

ISBN

9789046826485

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 9 min

Bestandsgrootte

286 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Denise Mosbach (1978) is journalist en schrijft al jaren over criminaliteit en justitie voor bladen als Panorama, JFK en Playboy. Ze was de eerste journalist die mee mocht met de elite-eenheid van de politie, het arrestatieteam, en ook de eerste met wie familieleden en geliefden van Stanley Hillis wilden praten. Voor haar carrière als journalist was Mosbach hockeyinternational.

Meer spreker Roel Fooij Bekijk alles

Meedogenloos

Tim Grover, Shari Lesser Wenk

€ 15,00
IJzige val

IJzige val

Ulf Kvensler

€ 14,99
1974

1974

Auke Kok

€ 12,99
Aanbieding Wie zwijgt stemt toe

Wie zwijgt stemt toe

Mattias Edvardsson

€ 14,99 € 7,49