Luistervoorbeeld

Wie heeft mijn kaas gepikt?

omgaan met veranderingen
Auteur Spencer Johnson, Ken Blanchard
Spreker Ben Maasdam
Speelduur 1u 3m 36s
€ 12,99

Beschrijving

Veranderingen gaan snel tegenwoordig, en komen vaak onverwacht. Hoe speelt u daarop in? Ziet u veranderingen als een uitdaging of wordt u erdoor verlamd? Alle vier de personages in Wie heeft mijn kaas gepikt? worden geconfronteerd met snelle veranderingen, alle vier reageren zij anders als hun kaas plotseling op is. 'Kaas' is in dit geval de metafoor voor wat we in het leven nastreven: een interessante baan, een warme relatie, geld, bezit, gezondheid en spiritueel evenwicht.

Hebben we onze 'kaas' gevonden, dan is de neiging groot ons eraan vast te klampen. Maar de voorraad kaas is niet onuitputtelijk. Een bedrijf reorganiseert, een partner gaat ervandoor, ziekte slaat toe en zekerheden ontvallen ons. Johnson en Blanchard gaan in op de angst die veranderingen veroorzaken, laten zien hoe u die met succes overwint, en hoe u uit veranderingen nieuwe kansen schept, zowel zakelijk als privé.

Inhoud
1. Een samenkomst - Chicago
2. Wie heeft mijn Kaas gepikt - Vier personages
3. De muizen - Snel en Snuffel
4. Geen Kaas
5. De minimensjes - Peins en Pieke
6. Inmiddels, in de doolhof
7. Overwin je angst
8. Verwelkom het avontuur
9. Ga waar de Kaas je leidt
10. De tekenen aan de wand
11. Proeven van de nieuwe Kaas
12. Aanvaard de veranderingen
13. Een discussie - later op die dag

Details

ImprintAtlas Contact, Uitgeverij
UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 5 september 2013
ISBN 9789047006992
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 3m 36s
Bestandsgrootte 87 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Spencer Johnson

Spencer Johnson (1940) studeerde psychologie aan de University of Southern California en medicijnen aan The Royal College of Surgeons. Hij adviseert tal van bedrijven, zoals Chevron, Honda, Hilton en General Electric. Hij is mede-auteur van De One Minute Manager. Er zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in meer dan eenentwintig talen.

Hij wordt gezien als een van 's werelds meest invloedrijke denkers en geliefde auteurs. Hij staat bekend om zijn korte, maar diepzinnige, vergelijkingen die miljoenen mensen hebben geholpen om te gaan met veranderende tijden en stress op het werk.

Toon aanbod