Over het water
Over het water

Over het water

Anton is een stil, bescheiden jongetje en enig kind van zijn ouders, eveneens stille en bijna bangelijke mensen. Uitzonderlijk genoeg mag hij van hen op roeiles. 'Over het water' is een bijna klassiek verhaal over roeien en geluk.

Auteur

H.M. van den Brink

Spreker

H.M. van den Brink

Speelduur

3 uur 45 min

€ 13,55

Beschrijving

Amsterdam 1939. Een rumoerige stad die stil is geworden in een lange, warme zomer. Door de stad stroomt een trage rivier waarvan de oorsprong nog nooit door iemand achterhaald werd. En op die rivier dromen twee jongens dat er geen eind komt aan de beste zomer van hun leven zolang ze samen blijven roeien. Een van de twee herinnert zich die droom nog, vijf jaar later, als de stad duister is en angstig wacht op het einde van de oorlog. Over het water is een bijna klassiek verhaal over roeien en geluk.

Anton is een stil, bescheiden jongetje en enig kind van zijn ouders, eveneens stille en bijna bangelijke mensen. Uitzonderlijk genoeg mag hij van hen op roeiles. De roeivereniging wordt bevolkt door elitekinderen en Anton voelt zich daar eerst niet echt thuis, hij praat zelden met iemand, maar het roeien zelf wordt zijn leven. Na enige tijd wordt hij samen met David uitgekozen door Schneiderhahn, een trainer met aparte methoden. Het wordt het jaar van overwinningen en van een mogelijkheid om mee te doen aan de Olympische spelen. Maar ineens kondigt Schneiderhahn aan dat hij weg moet en niet zal terugkomen. Het is dan herfst 1939. In 1944 staat Anton daar opnieuw, op de totaal vervallen steiger die ooit toebehoorde aan de roeivereniging.

Over het water werd in vele talen vertaald, genomineerd voor onder meer de Generale Bank Literatuurprijs, de Libris Literatuurprijs, de Independent Foreign Fiction Prize, de Prix Femina en de Prix Médicis, en bekroond met de Euregioprijs.

Details

Imprint

Rubinstein Audio

Uitgever

Storytel Publishing Netherlands

Publicatiedatum

19 december 2007

ISBN

9789047604044

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 45 min

Bestandsgrootte

212 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur H.M. van den Brink Bekijk alles

Over het water

Over het water

H.M. van den Brink

€ 12,99
Dijk

Dijk

H.M. van den Brink

€ 12,99

Meer spreker H.M. van den Brink Bekijk alles

Over het water

Over het water

H.M. van den Brink

€ 12,99