Luistervoorbeeld

Mevrouw mijn moeder

Auteur Yvonne Keuls
Spreker Yvonne Keuls, Coen Pronk
Speelduur 1u 44m 38s
€ 10,35

Beschrijving

Met Mevrouw mijn moeder richt Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder - een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Bijgeloof, Javaanse mystiek, Haagse kapsones en het onverbiddelijke commentaar van Yvonne's moeder op haar leven als zelfstandige vrouw, passeren de revue.

Yvonne Keuls herschreef haar boek Mevrouw mijn moeder tot een prachtig en humorvol theaterstuk. Keuls speelt daarin haar eigen rol. Coen Pronk vertolkt haar moeder. Een ode aan de vertelkunst. Yvonne Keuls op haar best.

Opgenomen met publiek in maart 2006 in het BonBontheater van Uitgeverij Rubinstein.

Verkorte versie van het oorspronkelijke boek

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 3 februari 2008
ISBN 9789047604495
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 44m 38s
Bestandsgrootte 145 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Yvonne Keuls

Yvonne Keuls (1931) werd geboren in Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Zij schrijft met warmte, humor en realiteitszin en heeft met haar persoonlijk getinte en ontwapende werk een groot publiek aan zich weten te binden. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In 2012 ontving ze de Haagse Cultuurprijs. Met haar laatste roman, Koningin van de nacht, schreef Yvonne Keuls het boek dat zij altijd heeft willen schrijven.

Toon aanbod