Luistervoorbeeld

Lowietjes smartegeld

Auteur Yvonne Keuls
Spreker Yvonne Keuls, Coen Pronk
Speelduur 1u 40m 32s
€ 10,36

Beschrijving

Lowietjes smartegeld vertelt op meesterlijke wijze de lotgevallen van Lowietje en zijn tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indië mishandelde moeder. Het is een met veel humor geschreven, meeslepend verhaal. Over de oorlog, over de ontkenning van leed, over het aanvragen van smartegeld, maar vooral over een moeder die haar zoon claimt om tenminste met iemand haar 'pijnen' te kunnen delen.

Yvonne Keuls herschreef haar boek tot een prachtig en humorvol theaterstuk waarin ze zelf, in Indische tongval, de rol van de moeder vertolkt. Coen Pronk speelt op onnavolgbare wijze de tobberige Lowietje. Het is een ode aan de vertelkunst.

Opgenomen met publiek op 9 november 2006 in het BonBontheater van Uitgeverij Rubinstein.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 27 mei 2008
ISBN 9789047604501
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 40m 32s
Bestandsgrootte 70 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Yvonne Keuls

Yvonne Keuls (1931) werd geboren in Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Zij schrijft met warmte, humor en realiteitszin en heeft met haar persoonlijk getinte en ontwapende werk een groot publiek aan zich weten te binden. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In 2012 ontving ze de Haagse Cultuurprijs. Met haar laatste roman, Koningin van de nacht, schreef Yvonne Keuls het boek dat zij altijd heeft willen schrijven.

Toon aanbod