Luistervoorbeeld

Het dolfijnenkind

Auteur Patrick Lagrou
Spreker Kurt Rogiers
Speelduur 5u 11m 47s
€ 15,15

Beschrijving

Als Marijn op een dag met school een dolfinarium bezoekt, gebeurt er iets heel vreemds. Voor hij het goed en wel beseft, duikt hij in het water en zwemt hij met de dolfijnen mee alsof hij nooit iets anders in zijn leven heeft gedaan. Zijn moeder beseft dat het hoog tijd wordt om Marijn voor dit gedrag een verklaring te geven. Ze vertelt een aantal zaken uit het verleden, ook al is dat pijnlijk voor haar. Een tijdje later vertrekken ze naar de Bahama’s, waar Marijn is geboren, maar waar ook zijn vader op mysterieuze wijze is verdwenen. Voor eens en voor altijd willen ze de waarheid achterhalen.

Een spannend avonturenverhaal dat terecht bekroond is door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 26 november 2007
ISBN 9789047604563
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 11m 47s
Bestandsgrootte 296 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Patrick Lagrou (1949) werd op de zaterdagavond van 1 oktober 1949 in Brugge geboren. Zijn ouders werkten heel hard, zodat ze maar weinig tijd hadden om voor hem te zorgen.Naar school ging hij niet graag. Daar kreeg hij vaak straf omdat hij babbelde. Wel hield hij van opstellen schrijven, tekenen, geschiedenis en aardrijkskunde. Als achtjarige vertelde hij aan zijn onderwijzer dat hij ontdekkingsreiziger wilde worden en werd prompt door de hele klas uitgelachen. In die tijd was er maar één persoon die hem steunde: een verre oom die als journalist in Congo werkzaam was. Die kwam hem eens per jaar bezoeken. Naar die man keek de jonge Patrick Lagrou op.

Toen hij twaalf werd, stopten zijn ouders hem in een hele strenge school, waar alles moest en niets mocht. Vanaf dat ogenblik vulde hij zijn dagen met slapen, dromen, fantaseren, lezen, verhaaltjes schrijven en tekenen. Maar ook met het pesten van vervelende leerkrachten en met het schrijven van heel wat strafwerk. Boeken vol heeft hij toen geschreven!

Eenmaal achttien, trok hij de wijde wereld in. Hij liftte heel Amerika rond en doorkruiste Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Hij verrichtte allerlei klusjes om aan de kost te komen. Over al deze reizen schreef hij reportages en gaf hij dia-voordrachten. Tussendoor volgde hij als werkstudent les aan de universiteit en werd uiteindelijk Licentiaat in de Rechten.

Daarna bleef Patrick Lagrou verder reizen en filmreportages maken. Hij bezocht Hawaï, Thailand, Mauritius, Egypte, Patagonië en Paaseiland. Hij dook wekenlang tussen de haaien in Tahiti, maakte een aardbeving mee in Californië, verbleef bij de Indianen in het Amazonewoud en bestudeerde verschillende soorten pinguïns. Ook deed hij archeologische opgravingen onder water, maakte een safari-tocht van 8.000 km doorheen Afrika en werd vastgehouden op Cuba. Hij woonde zelfs bijna twee jaar op de Bahama's om er de beruchte blauwe gaten te filmen.

Bij dit alles ging zijn voorkeur uit naar tropische eilanden en de wereld onder water. Hierover gaf hij in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten. Veel van zijn foto's en films werden internationaal bekroond. Ook schreef hij honderden artikels en meerdere boeken voor volwassenen.

Tussendoor trouwde hij. Voor de afwisseling oefende hij eens een tijd lang het beroep van advocaat uit en ging op verkenning in het juridische wereldje. Daar kwam hij terecht in een onvoorstelbare jungle. Hij schrok zich een aap en keerde vlug naar de 'beschaafde' wereld terug. Vele jaren was hij ook duikinstructeur. Honderden mensen heeft hij kennis laten maken met de duiksport. Een aantal van hen werd door hem tot duikinstructeur opgeleid. Maar het schrijven bleef zijn leven beheersen.

Toon aanbod