Luistervoorbeeld

Hoe was ik? Ischa Meijer, vragenderwijs

Een documentaire
Auteur David de Jongh
Spreker Ischa Meijer, Jenny Arean, Theodor Holman, Connie Palmen, Hanneke Groenteman
Speelduur 2u 43m 4s
€ 11,95

Beschrijving

'Het is zo mooi, zo'n medium. Een krant, mijn column De Dikke Man in het Parool, een blad, radio, televisie, steeds weer een nieuwe editie. Dat maakt me blij. Al die media moeten blijven, niets moet ophouden. Ik moet niet ophouden. Stapje voor stapje wil ik mijn publiek voor me winnen. Ik wil succes. Succes is leuk. Kwaliteit is ook in cijfers uit te drukken. En het kan. Met stijl, met een gevoel.'

Dit citaat uit 1994, acht maanden voor zijn dood, illustreert de enorme vitaliteit, onrust en veelzijdigheid van het leven en werk van Ischa Meijer. In de radiodocumentaire Ischa Meijer, vragenderwijs worden de veelzijdigheid, ongrijpbaarheid en contradicties van het fenomeen Ischa Meijer in kaart gebracht.

Op 14 februari 1995, zijn tweeënvijftigste verjaardag, komt er een abrupt einde aan het leven van literator, krantenjournalist, weekbladreporter, komiek, filmacteur, cabaretier, columnist, criticus, zanger, toneelschrijver, regisseur, librettist en vooral interviewer Ischa Meijer. Tien jaar na zijn dood zendt De Avonden een documentaire uit, waarin vele onbeantwoorde vragen over Ischa Meijer worden gesteld. Ischa Meijer, vragenderwijs stelt deze vragen door middel van een audiofonische vertelling, waarbij interviews door en met Ischa Meijer worden afgewisseld met de visies van een groot aantal intimi.

Documentairemaker David de Jongh sprak met Ischa Meijers zus Mirjam en broer Job, zijn zoon Jeroen, Connie Palmen en een aantal andere vrouwen uit zijn leven, zoals Berthe Meyer. Ook komen vele collega's en vrienden aan het woord, onder wie Olga Zuiderhoek, Hanneke Groenteman en Theodor Holman, en een aantal van zijn geïnterviewden, onder wie Fred van der Spek.

Met de stemmen van Ischa Meijer, Bob van Amerongen, Jenny Arean, Hans van den Bergh, Willem Breuker, Thea Cohen, Igor Cornelissen, Eveline Gans, Hanneke Groentema, Wim Hazeu, Arend Jan Heerma van Voss, Martin van den Heuvel, Theodor Holman, Herman Kuiphof, Ton Lutz, Ida Lohman, Berthe Goldschneider-Meijer, Job Meijer, Mirjan Meijer, Jeroen Meijer, Wim Noordhoek, Connie Palmen, Rogier Proper, Leonie Smit, Fred van der Spek, Coen Verbraak, Ellen Vogel en Olga Zuiderhoek.

De documentaire werd in drie delen uitgezonden in het VPRO-programma De Avonden in februari en maart 2005.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 14 augustus 2008
ISBN 9789047604662
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 2u 43m 4s
Bestandsgrootte 157 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo David de Jongh

David de Jongh (1967) maakt televisieprogramma's voor de omroep en internet. David de Jongh regisseert, produceert en faciliteert televisie- en radioprodukties.
Daarnaast is hij onder meer werkzaam als voice-over bij films en commercials.

Toon aanbod