Luistervoorbeeld

De Kameleon op volle toeren

Auteur Hotze de Roos
Spreker Maarten Spanjer
Speelduur 2u 25m 52s
€ 11,95

Beschrijving

Al bijna veertig jaar gaat Meindert Fortuin, de oude pottenbaas, met zijn hondenkar gevuld met huishoudspullen langs de dorpen en boerderijen. Als er een wiel van Meinderts gammele wagen afloopt en de hele lading potten en pannen op straat valt, besluiten Hielke en Sietse, samen met Gerben, om Meindert aan een echte bakfiets te helpen. Met een collectelijst gaan ze het hele dorp en de omgeving af. Ondanks de vele giften weten ze toch niet genoeg geld op te halen. Dat verandert pas als Hielke en Sietse het letterlijk aan de stok krijgen met een groep jongens uit het dorp aan de overkant van het meer...

Net zoals Speurders met de Kameleon wordt dit luisterboek ook voorgelezen door Maarten Spanjer oftewel Gerben uit de film De schippers van de Kameleon!

Dit is alweer het vijfde Kameleon luisterboek!

Inhoud
Hoofdstuk 1: De kwartjesvinders en een nieuwe gast
Hoofdstuk 2: De pech van de potenbaas
Hoofdstuk 3: Waarom meneer IJzerman niet van zeilen houdt
Hoofdstuk 4: De spion - Gerben doet een goede vondst
Hoofdstuk 5: Gerben spuwt vuur
Hoofdstuk 6: De jongens hebben een geweldig plan
Hoofdstuk 7: De roofoverval - Gerben lacht
Hoofdstuk 8: De jongens doen een vreemde ontdekking
Hoofdstuk 9: Een stroef begin met een vlot einde

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 12 oktober 2007
ISBN 9789047604860
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 25m 52s
Bestandsgrootte 139 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Hotze de Roos (1909–1991) was een Nederlands jeugdboekenschrijver. Hij is geboren in Friesland, in het dorp Langezwaag (nu gemeente Opsterland). Later woonde hij in Krommenie. Na de lagere school en de ambachtsschool werd hij timmerman en begon hij stukjes te schrijven voor de krant.

De Roos is vooral bekend geworden als schrijver van de jeugdboeken over de tweeling Sietse en Hielke Klinkhamer. Zij spelen de hoofdrol in de reeks De Kameleon. Hij schreef het eerste Kameleon-boek in 1948 onder de titel Sietse en Hielke, de belhamels van de dorpssmid. Uitgeverij Kluitman uit Alkmaar wilde echter dat de titel werd veranderd in De schippers van de Kameleon. De Roos had voor Kluitman gekozen omdat deze uitgeverij al bekendheid had opgebouwd met vergelijkbare boeken, zoals Dik Trom en Pietje Bell.

Toon aanbod