Luistervoorbeeld

Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran

Auteur Eric-Emmanuel Schmitt
Voorlezer Bram van der Vlugt
Speelduur 1u 23m 39s
€ 10,35

Beschrijving

Momo is een joodse jongen van twaalf jaar die opgroeit in het Parijs van de jaren vijftig. Zijn moeder heeft hij nooit gekend, zijn vader heeft in de oorlog veel meegemaakt en is daar nogal zwijgzaam van geworden. Momo zorgt voor het huishouden en leert de Arabische kruidenier uit de straat kennen. Met meneer Ibrahim kan hij alles bespreken wat een opgroeiende puber bezighoudt. Zo leert hij het leven zoals het is onder ogen zien en accepteren. Samen bedenken ze originele oplossingen voor de problemen waarmee Momo te maken heeft.

Dit luisterboek werd genomineerd voor De Prijs van het beste Luisterboek 2006.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 13 december 2007
ISBN 9789047604914
Taal Nederlands
Speelduur 1u 23m 39s
Bestandsgrootte 77 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Het verhaal waarin ernst en fantasie zich vermengen, overstijgt de religies. De tekst is van een tedere lichtheid, vol liefde en wijsheid. Met nog geen honderd bladzijden is deze kleine roman is een hymne aan de tolerantie.' (Biblion)

Over de auteur
Photo Eric-Emmanuel Schmitt
Eric-Emmanuel Schmitt

Eric-Emmanuel Schmitt (1960) geniet wereldwijd bekendheid. De novelle's uit zijn Cyclus van het onzichtbare - Milarepa, Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran, Oscar en oma Rozerood, Het kind van Noach - zijn in meer dan 32 talen vertaald. Wereldwijd zijn er meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht, waarvan ruim 100.000 in Nederland en Vlaanderen.

Toon aanbod