Luistervoorbeeld

Adan & Eva

Auteur Ayaan Hirsi Ali, Anna Gray
Spreker Ayaan Hirsi Ali
Speelduur 2u 0m 19s
€ 10,35

Beschrijving

Adan & Eva is het ietwat grimmige verhaal over een niet voor de hand liggende vriendschap tussen een jong Joods meisje en een Marokaanse klasgenoot.

Adan besefte met een schok waar ze hem naartoe brachten. Aan de kant van de weg verschenen borden die naar het vliegveld wezen: dat was waar ze heen gingen. De ruitenwissers van de gammele taxi zwiepten van links naar rechts. Zijn vader draaide zich naar hem om. ‘Kijk niet zo, wees maar dankbaar dat ik dit doe,’ zei hij nors. ‘Na wat jij gedaan hebt ben je het geld voor een ticket niet waard.

Eva zoefde over de snelweg. Ze keek strak naar de nek van Piet, die de zwarte Saab van haar stiefmoeder kalm door de regen stuurde. Haar haar was geborsteld tot het pijn deed, haar kleren waren keurig gestreken. Een Zwitserse kostschool – een kakschool vol aanstellerige meiden. ‘Je zult het er enig vinden, schat. Je ontmoet er zulke leuke mensen,’ had haar stiefmoeder haar verzekerd. En haar vader had er met zijn zware stem aan toegevoegd: ‘Julia weet wat het beste voor je is, lieverd.’


Adan en Eva zijn fictieve kinderen die via dit luisterboek aan andere kinderen het verhaal vertellen over hun vriendschap in een multiculturele samenleving, die niet makkelijk begint en zich al helemaal niet makkelijk ontwikkelt. Ondanks hun omgeving willen zij elkaar echt leren kennen, maar dit gaat niet zonder conflicten...

Ayaan Hirsi Ali schreef het boek samen met de Engelse Anna Gray. Cover illustratie: van Fiel van der Veen.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 26 december 2008
ISBN 9789047607533
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 0m 19s
Bestandsgrootte 82 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Ayaan Hirsi Ali

Drs. Ayaan Hirsi Ali (1969) staat bekend als een intelligente, moedige, maar ook controversiële in Somalië geboren politica. Kwam na uitgehuwelijkt te zijn als asielzoekster uit Kenia naar Nederland. Studeerde politicologie in Leiden en werkte daarna bij het wetenschappelijk bureau van de PvdA. Toen die partij haar in 2002 geen kandidaat stelde voor de Tweede Kamer stapte zij over naar de VVD. Werd voor die partij een spraakmakend Kamerlid, dat zich bezighield met integratie en emancipatie. Had soms moeite met de fractiediscipline. Als opinieleidster zocht zij het debat met moslims, waarbij zij 'heilige huisjes' niet spaarde. Met name de film Submission zorgde voor veel weerstand. Na de moord op Theo van Gogh, regisseur van de film, werd zij permanent bewaakt. In 2006 besloot zij zich in de VS te vestigen. Door een controverse rond haar nationaliteit werd dat vertrek bespoedigd. Werkt nu bij het American Enterprise Institute for Public Policy Research in Washington.

In 2002 verscheen Ayaans eerste essaybundel De Zoontjesfabriek, gevolgd door De Maagdenkooi in 2004. Een verzameling essays uit haar twee eerste boeken verscheen in onder meer de Verenigde Staten en Engeland (onder de titelThe Caged Virgin), Duitsland (Ich klage an), Frankrijk (Insoumise), Spanje en Italie. In 2004 maakte zij samen met Theo van Gogh de film Submission, Part One.

In 2006 verscheen haar autobiografie Mijn vrijheid en Ayaan verzameld, waarin haar twee essaybundels zijn aangevuld met niet eerder gebundelde stukken.

Toon aanbod