Adan & Eva
Adan & Eva

Adan & Eva

Adan & Eva is het ietwat grimmige verhaal over een niet voor de hand liggende vriendschap tussen een jong Joods meisje en een Marokaanse klasgenoot.

Auteurs

Ayaan Hirsi Ali, Anna Gray

Spreker

Ayaan Hirsi Ali

Speelduur

2 uur 0 min

€ 10,35

Beschrijving

Adan & Eva is het ietwat grimmige verhaal over een niet voor de hand liggende vriendschap tussen een jong Joods meisje en een Marokaanse klasgenoot.

Adan besefte met een schok waar ze hem naartoe brachten. Aan de kant van de weg verschenen borden die naar het vliegveld wezen: dat was waar ze heen gingen. De ruitenwissers van de gammele taxi zwiepten van links naar rechts. Zijn vader draaide zich naar hem om. ‘Kijk niet zo, wees maar dankbaar dat ik dit doe,’ zei hij nors. ‘Na wat jij gedaan hebt ben je het geld voor een ticket niet waard.

Eva zoefde over de snelweg. Ze keek strak naar de nek van Piet, die de zwarte Saab van haar stiefmoeder kalm door de regen stuurde. Haar haar was geborsteld tot het pijn deed, haar kleren waren keurig gestreken. Een Zwitserse kostschool – een kakschool vol aanstellerige meiden. ‘Je zult het er enig vinden, schat. Je ontmoet er zulke leuke mensen,’ had haar stiefmoeder haar verzekerd. En haar vader had er met zijn zware stem aan toegevoegd: ‘Julia weet wat het beste voor je is, lieverd.’


Adan en Eva zijn fictieve kinderen die via dit luisterboek aan andere kinderen het verhaal vertellen over hun vriendschap in een multiculturele samenleving, die niet makkelijk begint en zich al helemaal niet makkelijk ontwikkelt. Ondanks hun omgeving willen zij elkaar echt leren kennen, maar dit gaat niet zonder conflicten...

Ayaan Hirsi Ali schreef het boek samen met de Engelse Anna Gray. Cover illustratie: van Fiel van der Veen.

Details

Imprint

Storytel Publishing NL

Uitgever

Storytel Publishing Netherlands NL B.V.

Publicatiedatum

26 december 2008

ISBN

9789047607533

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 0 min

Bestandsgrootte

82 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags