Luistervoorbeeld

De kattenbende van Beestenvreugd

Auteur Mieke van der Weij, Joke van der Weij
Spreker Mieke van der Weij
Speelduur 3u 9m
€ 11,95

Beschrijving

Twee vriendinnen raken na sluitingstijd opgesloten in de dierentuin. Als de avond valt worden ze bang. Zeker als ze merken dat ze aangestaard worden door tientallen gele ogen. Zo maken de vriendinnen kennis met de wilde katten in Beestenvreugd en raken ze bevriend met de colakat, de procentenkat en Ni Hauw de pindakaaskat. Allerlei katten die het leven bij de mensen niet meer leuk vonden, hebben de poten ineen geslagen en vormen nu een bende, een wilde bende. Hun leider is Franeker Fré, een roodzwart gestreepte kater zonder oren met een zwak voor ossenworst. Franeker Fré maakt zich zorgen: de laatste tijd verdwijnen er steeds meer katten. Hij roept de hulp in van de vriendinnen. Geholpen door leeuw Jan en krokodil Scheefbek proberen ze erachter te komen wat er aan de hand is.

Coverillustratie: Peter Pontiac

Inhoud
1. Na sluitingstijd
2. De wilde katten
3. Franeker Fré
4. Amor in Beestenvreugd
5. De colakat
6. In het krokodillenhuis
7. Dirkje heeft een goed idee
8. Franeker Fré is weg!
9. Leeuw Jan
10. Oom Cicero
11. De vrieskist
12. Rijnmondse Rinus
13. Een ongeluk
14. In het vogelziekenhuis
15. De knokploeg
16. Actie Grauw en Snauw
17. Het huis van de kattenmadam
18. Ontsnapt aan een vreselijk lot
19. Het verloren speldje
20. Het feest

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 18 januari 2009
ISBN 9789047607762
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 9m
Bestandsgrootte 202 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Fantasie en realiteit spelen door elkaar, afgewisseld met een vleugje humor. Misstanden en dierenleed worden op subtiele wijze aan de kaak gesteld. Vlot en met vaart geschreven verhaal, met veel hoogtepunten.' (NBD/Biblion)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Mieke van der Weij

Mieke van der Weij (1953) is een Nederlands radio- en televisiepresentatrice en kinderboekenschrijfster. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Haar journalistieke loopbaan begon ze bij Het Parool, vervolgens werkte ze bij de AVRO-radio, de VPRO, Humanistische Omroepstichting (HOS), en sinds 26 oktober 1996 doet ze de TROS Nieuwsshow samen met Peter de Bie. Ze is tevens een van de presentatoren van Met het Oog op Morgen op Radio 1.

Voor de televisie presenteerde zij bij AT5 in Amsterdam, voorts bij de NPS (Kunstmest), en de NCRV (Andere Ogen, Nationale Nieuwsquiz). Vanaf oktober 2005 presenteert ze het NCRV-programma Keurmeesters. In mei 2006 vierde ze haar 10-jarig jubileum als presentatrice van De Rijdende Rechter.

Samen met haar zus Joke van der Weij schreef Mieke van der Weij twee kinderboeken: De kattenbende van Beestenvreugd (1992) en Turias en de dansende beer (1995).

Toon aanbod