Luistervoorbeeld

Eigen schuld

en andere verhalen
Auteur Maarten Spanjer
Spreker Maarten Spanjer
Speelduur 2u 42m 54s
€ 11,95

Beschrijving

In Eigen schuld en andere verhalen vertelt Maarten Spanjer op zijn bekende humoristische manier over zijn jeugd in en rond de Retiefstraat in Amsterdam-Oost, maar ook over de eerste keer dat hij op televisie was, zijn herinneringen aan Ajax, gezinsvakanties naar Spanje en zijn liefde voor Sophia Loren.

Inhoud
De zuiderzeeballade
Het televisiedebuut
Stereo
Blijf maar
Kamperen
Boterhammen met jam
Rood-wit Ajax
Dolf
Wraak
Sophia Loren
Vreemde handen
Jeugdherinneringen uit de losse vuist

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 31 december 2013
ISBN 9789047608769
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 42m 54s
Bestandsgrootte 127 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Maarten Spanjer

Maarten Spanjer (1953) is een Nederlandse acteur, die tevens bekend is als schrijver.

Maarten Spanjer is onder andere bekend geworden door zijn typetjes, zoals: 'Het Miskend Talent', voetbalombudsman 'Drs. Vijfje' en 'Beun de Haas'. Grote bekendheid verwierf hij als pratende taxichauffeur in het programma Taxi. In dit programma liet hij zien hoe hij passagiers aan de praat kon houden en hen mooie verhalen laten vertellen. Met het programma won Maarten Spanjer de ‘Gouden Roos van Montreux’.

Deze bekendheid heeft er onder andere ook toe geleid dat hij samen met Rijk de Gooyer een commercial maakte voor KPN. In 2006 speelde Spanjer rechercheur Martin Boks in de politieserie Boks, die uitgezonden werd op Talpa. Momenteel heeft Maarten Spanjer zich vooral op het schrijven toegelegd. Zo publiceert hij onder andere in het satirisch weekblad Propria Cures en raakte hij in een polemiek verzeild met Harry de Winter.

Hij maakte in 1986 zijn literaire debuut met de bundel Eigen schuld ontroerende en humoristische verhalen over een jeugd in Amsterdam-Oost. Het boek werd een enorm succes, en Maarten Spanjer was naast ex-voetballer, komiek en acteur in één klap een schrijver geworden met een grote schare fans.

Toon aanbod