Luistervoorbeeld

Paul Vlaanderen en het Alex-Mysterie

Een hoorspel met Johan Schmitz en Wieke Mulier
Auteur Francis Durbridge
Voorlezer Johan Schmitz, Wieke Mulier, Johan Remmelts, Jan Borkus, Harry Bronk
Speelduur 3u 49m 18s
€ 13,55

Beschrijving

Paul Vlaanderen (gespeeld door Johan Schmitz) krijgt bezoek van Sir Graham, die zijn problemen deelt met Vlaanderen. Een aantal bekende mensen is vermoord en telkens vond men de naam “ALEX” op de plaats van het delict. Paul’s interesse voor de zaak wordt versterkt door het overlijden van Sir Ernest, die vlak voor hij overleed de naam “Alex” in de oren van de detectiveschrijver fluistert. Op weg naar huis wordt de wagen van de Vlaanderens ook nog eens van de weg gereden. Dit alles zijn natuurlijk weer de ingrediënten voor een spannend verhaal.

In 1938 presenteerde de BBC de eerste episode van de hoorspelserie Send for Paul Temple. Daarmee begon de carrière van Paul Temple, de eerste en populairste detective van de Engelse radio, wiens avonturen over het gehele Britse Gemenebest en op het vasteland werden uitgezonden. Van 1939 tot 1969 werden de hoorspelen ook in Nederland uitgezonden en werd er genoten van de avonturen van Paul (en Ina) Vlaanderen.

Paul Vlaanderen en het Alex-Mysterie werd oorspronkelijk uitgezonden door de AVRO van 7 januari 1969 t/m 25 februari 1969. Omroeper AVRO: Lex Braamhorst. Productie ism het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de AVRO.

Cast
Paul Vlaanderen: Johan Schmitz
Ina, zijn vrouw: Wieke Mulier
Sir Graham Forbes: Johan Remmelts
Inspector Crane: Jan Borkus
Ricky: Harry Bronk

Verder met onder meer: Hans Karsenbarg, Tony Foletta, Tom van Beek, Rudolf Damstee, Frans Vasen, Wam Heskes, Maarten Kapteyn, Nel Snel, Willy Ruys, Paul Deen, Nora Boerman, Joke Hagelen, Hans Veerman, Willy Brill, Rob Geraerds, Johan te Slaa, Rudi West, Jos van Turenhout en Floor Koen.
Regie: Dick van Putten
Bewerking: Kommer Kleijn
Vertaling: Alfred Pleiter
Techniek: André du Bois en Ad van der Ven
Muziek: Koos van de Griend
Editing en samenstelling: Gerard Leeuw

Inhoud
Deel 1: Mrs. Trevelyan
Deel 2: Dokter Kohima
Deel 3: Carl Lathom
Deel 4: Spider Williams
Deel 5: Wilfred Davis
Deel 6: Leo Brent
Deel 7: Het meisje in het bruin
Deel 8: Kennismaking met Alex

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 24 februari 2011
ISBN 9789047610694
Taal Nederlands
Speelduur 3u 49m 18s
Bestandsgrootte 121 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Wie naar dit hoorspel luistert, dat overigens geweldig is geconserveerd, dan wel opgeknapt, verlangt er hevig naar de tv de deur uit te doen. [...] Geniaal, zo’n hoorspel.' - Hanneke van den Berg, Noord Hollands dagblad

'Oude hoorspelen beginnen een tweede leven als luisterboek. Dat betekent dat er opnieuw te genieten valt van de heerlijk ouderwetse sfeer van de detectiveverhalen met Paul en Ina Vlaanderen.' - Leeuwarder Courant

'Het hoorspel is terug en heet luisterboek.' - Het Parool

Over de auteur
Francis Durbridge

Toon aanbod