Luistervoorbeeld

Norwegian Wood

Auteur Hariki Murakami
Voorlezer Cees van Ede
Speelduur 12u 45m 56s
€ 23,95

Beschrijving

Toru is een stille en buitengewoon serieuze jonge student in Tokio. Hij is dol op Naoko, een mooie jonge vrouw, maar hun wederzijdse liefde wordt getekend door de tragische dood van hun beste vriend jaren geleden. Toru went aan het campusleven en de eenzaamheid en afzondering die hij daar ervaart, maar Naoko kan de druk en verantwoordelijkheid van het leven niet verdragen.

Terwijl zij zich verder terugtrekt in haar eigen wereld, vindt Toru aansluiting bij de andere studenten en voelt hij zich aangetrokken tot een jonge, onafhankelijke en seksueel geëmancipeerde vrouw.

Norwegian Wood is een indringend verhaal over romantiek en volwassenheid, over de onmogelijke en dappere liefde van een jonge man. Met deze prachtige en weemoedige roman brak Haruki Murakami door in Japan. Er werden miljoenen exemplaren van verkocht.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 1 juni 2011
ISBN 9789047611592
Taal Nederlands
Speelduur 12u 45m 56s
Bestandsgrootte 429 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Alle vaste ingrediënten van het wonderlijke Murakami-universum zijn al aanwezig: inspiratie uit westerse jazz en popmuziek (Beatles-song Norwegian Wood), bier drinkende mannen, liefde, eenzaamheid, weemoed.' (Trouw)

'Om onbegrijpelijke redenen bleef Murakami’s klassieke liefdesroman twintig jaar onvertaald: een fout die is recht gezet. Zijn meest vervreemdende en toegankelijke werk heeft grote emotionele zeggingskracht.' (Auke Hulst, NRC Handelsblad)

'Ik heb alles van Murakami gelezen wat ik te pakken kon krijgen en toen ik dat uit had, heb ik alles herlezen.' (Tim Krabbé)

Over de auteur
Hariki Murakami

Haruki Murakami (1949) is geboren in Kyoto, Japan. Hij groeide op in Kobe. Zijn ouders gaven allebei les in Japanse literatuur. Murakami studeerde af aan de Waseda-universiteit in Tokyo. Na zijn studie was Murakami zeven jaar eigenaar van een kleine jazzbar, Peter Cat in Tokyo.

Met zijn eerste roman, Hear the wind sing (1979), won hij de Gunzou Literatuurprijs voor beginnende schrijvers. Deze roman, samen met Pinball 1973 (1980) en De jacht op het verloren schaap, vormen de Trilogie van de Rat.

Tevens is hij de auteur van Hard-Boiled Wonderland en het einde van de wereld, Norwegian Wood, Dans dans dans, Ten zuiden van de grens en De olifant verdwijnt. Vanaf 1991 woonde Murakami vier jaar met zijn vrouw in de Verenigde Staten, waar hij in Princeton (New Jersey) lesgaf en De opwindvogelkronieken schreef.

Na de Hanshin-aardbeving in Kobe en de Sarin-gasaanval in de metro van Tokyo in 1995 keerde Murakami terug naar Japan, waar hij de slachtoffers van de gasaanval en de leden van de religieuze sekte Aum Shinrikyo interviewde. Hij schreef vervolgens twee non-fictieboeken, die later zijn gebundeld in de Amerikaanse editie Underground (2000). Sindsdien heeft Murakami Spoetnikliefde, Na de aardbeving en Kafka op het strand geschreven. De meest recente boeken zijn Blinde wilg, slapende vrouw, After Dark en Waarover ik praat als ik over hardlopen praat. In 2010 en 2011 verscheen Murakami's magnum opus, de meesterlijke trilogie 1q84.

Murakami heeft als vertaler uit het Engels meerdere boeken in het Japans vertaald van onder anderen Raymond Carver, John Irving, Raymond Chandler en F. Scott Fitzgerald.

Murakami is beïnvloed door onder meer Raymond Carver, Kurt Vonnegut en Richard Brautigan.

Toon aanbod