Luistervoorbeeld

Na de aardbeving

Auteur Hariki Murakami
Voorlezer Cees van Ede
Speelduur 5u 17m 7s
€ 15,15

Beschrijving

Vaste grond onder je voeten hebben is een veilig gevoel, maar als die grond opeens dreigt weg te vallen, kan dat heel nare gevolgen hebben.

De zes verhalen in deze bundel exploreren de psychologische gevolgen die een aardbeving teweeg kan brengen, zelfs als zij ver weg gebeurt. De hoofdpersonen zien vaak geen uitweg in hun bestaan, maar zij zijn allemaal Gods kinderen, ook de reusachtige kikker die Tokyo voor een zekere vernietiging behoedt. In Na de aardbeving is Murakami op zijn absurde, grappige, ontroerende best.

Genomineerd voor de Luisterboek Award 2013.

Inhoud
Eerste vertelling: Een ufo in Kushiro
Tweede vertelling: Landschap met strijkijzer
Derde vertelling: Godskinderen dansen allemaal
Vierde vertelling: Thailand
Vijfde vertelling: Kikker redt Tokyo
Zesde vertelling: Honingkoekjes
Nawoord van de auteur

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 22 april 2012
ISBN 9789047612919
Taal Nederlands
Speelduur 5u 17m 7s
Bestandsgrootte 164 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Hariki Murakami

Haruki Murakami (1949) is geboren in Kyoto, Japan. Hij groeide op in Kobe. Zijn ouders gaven allebei les in Japanse literatuur. Murakami studeerde af aan de Waseda-universiteit in Tokyo. Na zijn studie was Murakami zeven jaar eigenaar van een kleine jazzbar, Peter Cat in Tokyo.

Met zijn eerste roman, Hear the wind sing (1979), won hij de Gunzou Literatuurprijs voor beginnende schrijvers. Deze roman, samen met Pinball 1973 (1980) en De jacht op het verloren schaap, vormen de Trilogie van de Rat.

Tevens is hij de auteur van Hard-Boiled Wonderland en het einde van de wereld, Norwegian Wood, Dans dans dans, Ten zuiden van de grens en De olifant verdwijnt. Vanaf 1991 woonde Murakami vier jaar met zijn vrouw in de Verenigde Staten, waar hij in Princeton (New Jersey) lesgaf en De opwindvogelkronieken schreef.

Na de Hanshin-aardbeving in Kobe en de Sarin-gasaanval in de metro van Tokyo in 1995 keerde Murakami terug naar Japan, waar hij de slachtoffers van de gasaanval en de leden van de religieuze sekte Aum Shinrikyo interviewde. Hij schreef vervolgens twee non-fictieboeken, die later zijn gebundeld in de Amerikaanse editie Underground (2000). Sindsdien heeft Murakami Spoetnikliefde, Na de aardbeving en Kafka op het strand geschreven. De meest recente boeken zijn Blinde wilg, slapende vrouw, After Dark en Waarover ik praat als ik over hardlopen praat. In 2010 en 2011 verscheen Murakami's magnum opus, de meesterlijke trilogie 1q84.

Murakami heeft als vertaler uit het Engels meerdere boeken in het Japans vertaald van onder anderen Raymond Carver, John Irving, Raymond Chandler en F. Scott Fitzgerald.

Murakami is beïnvloed door onder meer Raymond Carver, Kurt Vonnegut en Richard Brautigan.

Toon aanbod