Hoe duur was de suiker
Hoe duur was de suiker

Hoe duur was de suiker

Indringend portret van het Suriname tussen 1765 en 1779. Door historische feiten te verweven met het drama van een plantersfamilie en hun slaven wordt op een fascinerende manier een beeld van de geschiedenis gegeven.

Auteur

Cynthia McLeod

Spreker

Denise Jannah

Speelduur

10 uur 32 min

€ 19,95

Beschrijving

Elza en Sarith, twee halfzusjes, wonen met hun familie op een grote suikerplantage in Suriname. Het is de bloeitijd van de suikercultuur, maar ook die van de voortdurende vrees voor aanslagen door marrons, die onder leiding van Boni uitgevoerd worden op de plantages. Ondanks hun beschermende opvoeding komen de meisjes toch in aanraking met de opstandelingen en de Boni-oorlogen. En beseffen ze dat de suiker duur betaald wordt...

Met Hoe duur was de suiker? schetst Mc Leod een indringend portret van de situatie in Suriname in de periode 1765 - 1779. Door historische feiten te verweven met het drama van een plantersfamilie en hun slaven, weet ze op een fascinerende manier een beeld te geven van de Surinaamse geschiedenis.

Het boek wordt verfilmd door regisseur Jean van de Velde, producent is Paul Voorthuysen. De speelfilm draait vanaf september 2013. In december komt de VARA met een 4-delige tv-serie.

Over de spreker
Denise Jannah is een internationale zangeres, tevens tweevoudig Edison-winnares. Zij is verder componiste, songwriter, zangpedagoge en actrice. Zij trad op voor staatshoofden waaronder Nelson Mandela, Bill & Hillary Clinton en Koningin Beatrix. Jannah bracht 8 cd’s uit waaronder 4 bij het befaamde Blue Note Records. Najaar 2013 verschijnt Gedicht Gezongen II met wederom eigen composities op bestaande gedichten.

Details

Imprint

Rubinstein Audio

Uitgever

Storytel Publishing Netherlands

Publicatiedatum

28 juni 2013

ISBN

9789047614692

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 32 min

Bestandsgrootte

426 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Cynthia McLeod Bekijk alles

Hoe duur was de suiker
3.0

Hoe duur was de suiker

Cynthia McLeod

€ 12,99

Meer spreker Denise Jannah Bekijk alles

Hoe duur was de suiker
3.0

Hoe duur was de suiker

Cynthia McLeod

€ 12,99