Luistervoorbeeld

PAAZ

Psychiatrische roman
Auteur Myrthe van der Meer
Spreker Myrthe van der Meer
Speelduur 11u 14m 38s
€ 21,55

Beschrijving

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn?

Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses – een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hóé ze ooit de paaz weer verlaat.

Myrthe van der Meer werkte als redacteur bij een literaire uitgeverij toen ze na een burn-out vijf maanden lang op de paaz opgenomen werd. Haar autobiografische debuut PAAZ werd binnen korte tijd een bestseller.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 14 juli 2014
ISBN 9789047616030
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 14m 38s
Bestandsgrootte 456 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Geweldig; klopt helemaal' (L. de Waal, psycholoog)

'Beklemmend herkenbaar' (Mike Boddé, cabaretier en schrijver van Pil)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Myrthe van der Meer

Myrthe van der Meer (1983, pseudoniem) werkte als redacteur bij een grote uitgeverij, tot ze een burn-out kreeg en zwaar depressief vijf maanden op de paaz belandde, de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. PAAZ is haar verhaal.

PAAZ kreeg lovende recensies, werd genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en wordt bewerkt tot een televisieserie. Kalf is haar tweede roman en getuigt van haar originele verteltalent en van haar geheel eigen, maar zeer aanstekelijke gevoel voor humor.

Toon aanbod