Luistervoorbeeld

Naar de overkant van de nacht

Met exclusieve bonustrack! Frans Pollux zingt Euverkant van de nach
Auteur Jan van Mersbergen
Voorlezer Huub Stapel, Frans Pollux
Speelduur 4u 43m 58s
€ 13,55

Beschrijving

Gedurende een lange met alcohol doordrenkte carnavalsnacht is niemand wie hij is, iedereen is verkleed en speelt een rol. Ralf was vroeger een schipperskind en zet nu als veerman de carnavalsgasten over naar de overkant van de nacht. Maar, zegt een als pater verklede man tegen Ralf, tijdens Vastelaovend ben je niet verkleed als iemand anders, tijdens Vastelaovend ben je eindelijk jezelf.

In de drukke straten van Venlo en in de volle cafés en bars houdt Ralf minutieus zijn score bij van biertjes, jenever en andere opwekkende middelen. Met zijn schippersbenen houdt hij het net zo lang vol als de meest doorgewinterde carnavalsvierders. Hij ontdekt dat het feest niet alleen gaat over drank en seks in een donkere portiek. Af en toe denkt hij aan thuis, aan zijn vriendin Sara en haar kinderen. Sara, die als schoolmeisje al verliefd op hem was. En die hij zevenentwintig jaar later weer tegenkwam in de supermarkt, inmiddels alleenstaande moeder met vier kinderen. Vanaf dat moment besluit hij haar bij te staan en samen met haar de kinderen te verzorgen.

Tegen de kleurrijke achtergrond van de Vastelaovend ontvouwt zich het verhaal van een man die niet alleen de dieperliggende lagen van het feest ontdekt – de warmte, de saamhorigheid, de serieuze ondertoon van de gein en dwaasheid –maar die ook beseft dat hij zichzelf is kwijtgeraakt in de zorg voor het gezin. Uiteindelijk vindt hij zichzelf terug, bijna zoals de pater voorspelde.

Met exclusieve bonustrack! Frans Pollux zingt Euverkant van de nach.

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 27 februari 2014
ISBN 9789047618232
Taal Nederlands
Speelduur 4u 43m 58s
Bestandsgrootte 192 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Jan van Mersbergen
Jan van Mersbergen

Jan van Mersbergen (1971) schreef zes romans. Hij werd vertaald in het Duits, Frans, Engels, Spaans en Turks. Hij haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs en werd bekroond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Genomineerd voor de Debutantenprijs, Dif Nieuwe Literatuurprijs, Magazijn La Vie en Rose Prijs, Halewijnprijs, le Prix Livres Européen / the European Book Prize.

De filmrechten van Naar de overkant van de nacht zijn verkocht aan Pupkin Movies en Rinkel. Zijn site www.janvanmersbergen.nl werd door HP/De Tijd uitgeroepen tot beste literaire weblog van Nederland. Sinds januari 2010 redactielid van literair tijdschrift De Revisor.

Toon aanbod