Luistervoorbeeld

Kerstmis en andere verhalen

Auteur Dick Bruna, Gebroeders Grimm
Spreker Dick Bruna, Kees Hulst, Dieuwertje Blok
Speelduur 37m 1s
€ 10,35

Beschrijving

In 1963 werd het beroemde kerstverhaal van Dick Bruna voor het eerst uitgegeven. Het is een prachtige beschrijving van de geboorte van Jezus, op eenvoudige wijze verteld. Extra bijzonder is dat Bruna het verhaal zelf voorleest.

Het luisterboek bevat naast Kerstmis ook een tweede klassiek verhaal van Dick Bruna: Ruben en de ark van Noach, voorgelezen door acteur Kees Hulst. Dieuwertje Blok heeft de sprookjes Klein Duimpje, Sneeuwwitje, Assepoester en Roodkapje voor haar rekening genomen.

Met muziek van Floor Minnaert.

Inhoud
1. Kerstmis
2. Sneeuwwitje
3. Klein Duimpje
4. Ruben en de ark van Noach
5. Assepoester
6. Roodkapje

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 14 oktober 2014
ISBN 9789047618263
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 37m 1s
Bestandsgrootte 74 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Dick Bruna

Dick Bruna (1927-2017) was een Nederlands grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken.

Dick Bruna begon zijn loopbaan met het ontwerpen van boekomslagen. Tussen 1952 en 1972 ontwierp hij er circa 1800, waaronder heel veel in de bekende Zwarte Beertjes-reeks, voor de thrillers van de Nederlandse schrijver Havank (Inspecteur Carlier, bijgenaamd De Schaduw) en de schrijvers Georges Simenon (Commissaris Maigret), Leslie Charteris (de Saint), Jean Bruce (OSS 117) en Ian Fleming (James Bond). Ook ontwierp hij talloze affiches, zowel voor de uitgeverij als voor andere instellingen.

Van zijn vele kinderboekjes is Nijntje zijn bekendste creatie, een wit konijn met menselijke trekken. Het eerste Nijntje-boekje verscheen in 1955.

Dick Bruna werd vele malen onderscheiden en talloze tentoonstellingen werden aan zijn werk gewijd. Nijntje werd de hoofdpersoon in twee succesvolle kindermusicals, op teksten van Ivo de Wijs en muziek van Joop Stokkermans. Op 18 februari 2006 werd in Utrecht het dick bruna huis geopend, een deel van het Centraal Museum met een overzicht van zijn grafisch werk en een plaats waar kinderen kunnen komen tekenen en knutselen.

Toon aanbod