Bobbie en Dudu
Bobbie en Dudu

Bobbie en Dudu

Een prentenboek met verhalen en liedjes

Een boek van Rob van Olm, Fréderique Spigt en Erik Stok met 17 liedjes. Inclusief ebook (pdf) met het complete prentenboek met 17 bijbehorende verhaaltjes en illustraties van Frédérique Spigt. Leeftijd: 4+

Auteur

Rob van Olm

Spreker

Frédérique Spigt

Speelduur

0 uur 24 min

€ 4,99

Beschrijving

Een boek van Rob van Olm, Fréderique Spigt en Erik Stok met 17 liedjes van Rob van Olm, op muziek van Erik Stok en zang van Frédérique Spigt. Inclusief ebook (pdf) met het complete prentenboek met 17 bijbehorende verhaaltjes en illustraties van Frédérique Spigt.

Het vijfjarige meisje Bobbie krijgt een broertje uit Brazilië, Dudu. Ze wennen snel aan elkaar en beiden maken van alles mee. Gewone gebeurtenissen, zoals die zich in het leven van kleine kinderen afspelen.

Het is een lieflijke wereld waarin beiden verkeren. Zo is ook de verteltoon. Heerlijke verhaaltjes om bij in slaap te vallen en dan te dromen van die veilige kinderwereld, waarin zoveel gebeurt.
Dan zijn er ook nog de leuke liedjes, die de kinderen algauw meezingen vanwege de heldere teksten van Rob van Olm en de prachtige muziek van Erik Stok.

Het prentenboek bevat 17 verhaaltjes met tekeningen van Frédérique Spigt en wordt meegeleverd als ebook (pdf formaat). Het luisterboek bevat 17 liedjes op muziek van Erik Stok. De stem van Frédérique Spigt maakt er een uniek luisterboek van, waar jong en oud van kunnen genieten.

Frédérique Spigt (1957) volgde een opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam (Willem de Kooning academie). Dit multitalent is zangeres, componiste, tekstschrijver en illustrator. Ze toert jaarlijks langs alle theaters in Nederland. Momenteel is ze met Annet Malherbe te zien in het theater met de voorstelling over Elvis.

Erik Stok begon zijn muziekcarriere op het Conservatorium van Rotterdam en studeerde daarna Filmmuziek aan het Berklee College of Music in Boston. Hij schreef muziek (jazz, klassiek en pop) voor allerlei projecten, commercials, televisieprogramma’s en (kinder)voorstellingen. Hij werd in de regio Rijnmond vooral bekend als oprichter van populaire (cabaret)band De Tunes.

Inhoud
1. Un irmao (liedje)
2. Applaus (liedje)
3. Sorry (liedje)
4. Morgen ben je groot (liedje)
5. Pleisters en ijs (liedje)
6. De baas (liedje)
7. De pannenkoek rap en De brandweerman (liedje)
8. Een verliefd visje (liedje)
9. Haring (liedje)
10. Opa, doe het nou maar (liedje)
11 Een mond vol chocola (liedje)
12. De afdruk van een zoen (liedje)
13. Zwemles (liedje)
14. Op het eiland waar ik woon (liedje)
15. Het leven van een aap (liedje)
16. De vlieger en de duif (liedje)
17. Een band (liedje)

Details

Imprint

Uitgeverij Rubinstein

Uitgever

Rubinstein Publishing BV

Publicatiedatum

1 december 2015

ISBN

9789047621225

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 24 min

Bestandsgrootte

47 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Rob van Olm (1947) is geboren te Delft en is ook bekend onder het pseudoniem Spijker. Hij is schrijver, radiomaker, documentairemaker en liefhebber van meditatie.

Hij behaalde de akte Nederlands M.O.-A. en was vanaf 1977 tot 1984 als Taalvaardigheidstrainer in dienst bij Wolters-Noordhoff en Het Nederlands Centrum Advies Training en Begeleiding (NCATB). Hij ontwikkelde en gaf taalcursussen aan gemeentelijke instellingen en het bedrijfsleven.

Rob schreef de scenario's De Amerikaanse droom voor Bob Visser/VPRO en De heer Mellenberg voor Miroir Film. Met Jan Willem de Kok en Jan Louter maakte hij voor de VPRO-televisie de documentaire De Angstkunstenaar en met John Appel voor de VPRO-televisie de film Klein Litouwen. Met Jan Louter maakt Van Olm De Silbertannemoorden voor de NPS en de documentaire De Bolderkar affaire, smeulende resten.

Rob van Olm schreef onder meer de verhalenbundel Op de hoek van de Koningin verkopen ze heerlijk ijs (1980); de novelle De kus op het hart (1984); het reisboek In de schaduw van het licht (1990) en de roman Verloren dagen (1996). In 1998 schreef hij over de verzetsgroep CS-6 het boek Recht al barste de wereld; daarna publiceerde hij de roman Coby, mijn zusje (1990) en in 2001 verscheen onder het pseudoniem Spijker de thriller Hotel New York. In 2002, eveneens onder Spijker, verscheen de thriller Het monster met de groene ogen.

Vanaf 1984 tot 2002 werkte Rob voor de VPRO-radio. Hij maakte deel uit van de redactie van het programma Boeken. Naast honderden interviews vervaardigde hij veel documentaires zoals: Oorlog was voetbal, De stem van Oscar Wilde en De terugkeer van F. Springer.

In 2011 verschenen van hem het journalistieke boek Faro, over de vliegtuigramp in Faro en de faction-roman Penoze, over de Rotterdamse onderwereld.