Luistervoorbeeld

Mio, mijn Mio

Auteur Astrid Lindgren
Spreker Sander de Heer
Speelduur 3u 44m 8s
€ 12,99

Beschrijving

Bo is een geadopteerd weeskind dat slecht behandeld wordt door zijn pleegouders, die liever een meisje hadden gehad. Op een dag krijgt Bo een mysterieuze boodschap. Niet snel daarna bevrijdt hij een geest, die hem meeneemt mee naar het Land in de verte, waar zijn vader de koning op hem wacht. Hier blijkt dat zijn werkelijke naam Mio is. Ondanks het feit dat Mio het heerlijk heeft bij zijn vader, schuilt er kwaad in het rijk. De wrede ridder Kato uit het Land daarbuiten rooft kinderen die hij in vogels betovert of een stenen hart geeft en in slaven verandert. Mio verlaat het veilige kasteel en trekt ten strijde.

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 1 november 2020
ISBN 9789047628194
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 44m 8s
Bestandsgrootte 113 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Astrid Lindgren

Astrid Lindgren-Ericsson (1907–2002) was een Zweeds schrijfster van kinderboeken. Haar eerste boek werd uitgegeven in 1944, Britt-Mari opent haar hart. In hetzelfde jaar bedacht ze haar beroemdste karakter, Pippi Langkous, met haar rode haar en sproeten het sterkste meisje ter wereld. Ze bedacht het in eerste instantie voor haar dochter Karin toen zij ziek was. Het boek werd uitgebracht in 1947 en werd een groot succes in de hele wereld.

De boeken van Astrid Lindgren werden vertaald in zo'n tachtig talen en er zijn er meer dan 120 miljoen van verkocht. Daarnaast zijn er ongeveer 50 films gebaseerd op haar boeken. In Nederland kreeg ze driemaal de Zilveren Griffel, ondermeer voor Lotta uit de Kabaalstraat.

Astrid Lindgren trok wereldwijd de aandacht met haar boek De gebroeders Leeuwenhart. Hiervoor werd zij onderscheiden met de vredesprijs.

Toon aanbod