Luistervoorbeeld

nijntje op school

Auteur Dick Bruna
Spreker Diverse
Speelduur 40m 34s
€ 5,99

Beschrijving

Iedere dag is een speciale dag voor nijntje en haar vriendjes. Op dit luisterboek gaan ze naar school, en hebben ze een sportdag. Ze gaan zelfs op schoolreisje. Leuk en leerzaam! Met: nijntje en de piepende stoel, nijntje in de bibliotheek, de schoolreis van nina, knorretje is knorrig, nijntje en de sportdag en snuffie op school

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 16 december 2020
ISBN 9789047629740
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 40m 34s
Bestandsgrootte 74 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Dick Bruna

Dick Bruna (1927-2017) was een Nederlands grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken.

Dick Bruna begon zijn loopbaan met het ontwerpen van boekomslagen. Tussen 1952 en 1972 ontwierp hij er circa 1800, waaronder heel veel in de bekende Zwarte Beertjes-reeks, voor de thrillers van de Nederlandse schrijver Havank (Inspecteur Carlier, bijgenaamd De Schaduw) en de schrijvers Georges Simenon (Commissaris Maigret), Leslie Charteris (de Saint), Jean Bruce (OSS 117) en Ian Fleming (James Bond). Ook ontwierp hij talloze affiches, zowel voor de uitgeverij als voor andere instellingen.

Van zijn vele kinderboekjes is Nijntje zijn bekendste creatie, een wit konijn met menselijke trekken. Het eerste Nijntje-boekje verscheen in 1955.

Dick Bruna werd vele malen onderscheiden en talloze tentoonstellingen werden aan zijn werk gewijd. Nijntje werd de hoofdpersoon in twee succesvolle kindermusicals, op teksten van Ivo de Wijs en muziek van Joop Stokkermans. Op 18 februari 2006 werd in Utrecht het dick bruna huis geopend, een deel van het Centraal Museum met een overzicht van zijn grafisch werk en een plaats waar kinderen kunnen komen tekenen en knutselen.

Toon aanbod