Luistervoorbeeld

Ronja de roversdochter

Auteur Astrid Lindgren
Spreker Beatrice van der Poel
Speelduur 5u 14m 1s
€ 12,99

Beschrijving

In de nacht dat Ronja wordt geboren splijt een bliksemschicht de roversburcht van haar vader in tweeën. De rovers blijven er gewoon wonen en Ronja groeit op in en om de burcht. Op een dag ontdekt ze dat de aartsvijand van haar vader, Borka, met zijn roversbende in het andere deel van de burcht getrokken is. Ze sluit vriendschap met zijn zoon Birk. Als hun vaders daar kwaad om zijn, lopen ze weg en gaan ze samen in een grot in het bos wonen. Daar hebben ze een heerlijke zomer, maar waar moeten ze in de winter wonen? Het wordt steeds kouder...

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein Publishing BV
Publicatiedatum 29 oktober 2020
ISBN 9789047629856
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 14m 1s
Bestandsgrootte 431 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Astrid Lindgren

Astrid Lindgren-Ericsson (1907–2002) was een Zweeds schrijfster van kinderboeken. Haar eerste boek werd uitgegeven in 1944, Britt-Mari opent haar hart. In hetzelfde jaar bedacht ze haar beroemdste karakter, Pippi Langkous, met haar rode haar en sproeten het sterkste meisje ter wereld. Ze bedacht het in eerste instantie voor haar dochter Karin toen zij ziek was. Het boek werd uitgebracht in 1947 en werd een groot succes in de hele wereld.

De boeken van Astrid Lindgren werden vertaald in zo'n tachtig talen en er zijn er meer dan 120 miljoen van verkocht. Daarnaast zijn er ongeveer 50 films gebaseerd op haar boeken. In Nederland kreeg ze driemaal de Zilveren Griffel, ondermeer voor Lotta uit de Kabaalstraat.

Astrid Lindgren trok wereldwijd de aandacht met haar boek De gebroeders Leeuwenhart. Hiervoor werd zij onderscheiden met de vredesprijs.

Toon aanbod