Luistervoorbeeld

De man in het hoge kasteel

1948. De Tweede Wereldoorlog is zojuist geëindigd. Amerika staat onder Duits en Japans gezag.
Auteur Philip K. Dick
Spreker Cees van Ede
Speelduur 11u 52m 31s
€ 12,99

Beschrijving

Wat als de geschiedenis zoals wij die kennen nooit heeft plaatsgevonden?

In deze nachtmerrieachtige dystopie hebben Duitsland en Japan de Tweede Wereldoorlog gewonnen. Noord-Amerika is opgedeeld in verschillende territoria: de westkust is Japans grondgebied, de oostkust maakt deel uit van het enorme nazirijk. In een neutrale bufferzone tussen beide wereldmachten woont de mysterieuze schrijver van een underground bestseller op een bewaakt landgoed, Het Hoge Kasteel. Zijn immens populaire boek, dat verboden is door de Duitsers, is een herschrijving van de geschiedenis, waarin de asmogendheden wél verslagen zijn.

Maar bestaat hij wel echt? En is hij wel wie hij zegt dat hij is? De man in het hoge kasteel biedt een verontrustende inkijk in een alternatieve wereld. Onze 'echte' geschiedenis is in een duister verleden veranderd en de vraag rijst of de werkelijkheid er eigenlijk wel toe doet.

Details

ImprintLebowski Publishers
UitgeverOveramstel Uitgevers
Publicatiedatum 12 juli 2019
ISBN 9789048851140
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 52m 31s
Bestandsgrootte 652 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Philip K. Dick

Philip K. Dick (1928-1982) was een van de belangrijkste en invloedrijkste Amerikaanse sciencefictionauteurs. Vanaf 1952 publiceerde hij een groot aantal verhalen en romans. De grootste regisseurs in Hollywood zijn idolaat van zijn werk: Spielberg verfilmde Minority Report; Ridley Scott verfilmde zowel Blade Runner als The Man in the High Castle (Amazon Prime-serie); Denis Villeneuve stond aan het roer voor Blade Runner 2049.

Toon aanbod