Abdelhak Nouri
Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri

een onvervulde droom

Ontroerend en confronterend verhaal over verdriet, hoop en verbinding

Auteur

Khalid Kasem

Sprekers

Khalid Kasem, Nasrdin Dchar

Speelduur

6 uur 34 min

€ 14,99

Beschrijving

Abdelhak Nouri wordt alom beschouwd als een van de meest talentvolle voetballers van zijn generatie. Het zou slechts een kwestie van tijd zijn voordat hij definitief door zou breken bij Ajax en ook internationaal naam zou gaan maken. Op 8 juli 2017 verandert echter voorgoed zijn leven, en dat van zijn familie, wanneer hij tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werden Bremen in het Oostenrijkse Hippach twintig minuten voor het eindsignaal in elkaar zakt op het veld. Niet veel later wordt duidelijk dat hij een hartstilstand heeft gehad met ernstige hersenschade tot gevolg. Het nieuws dat hij nooit meer zal kunnen voetballen slaat in als een bom, niet alleen bij zijn naasten, maar bij fans wereldwijd.

Dit boek vertelt voor het eerst het verhaal van Abdelhak vanuit het perspectief van zijn familie en vrienden. Een verhaal over de lange weg die de familie Nouri als migrantengezin afgelegd heeft. Over de droom die zij verwezenlijkt zagen in het onmiskenbare talent van hun zoon. Een verhaal over Abdelhak als voetballer en als mens, over het ongeluk en de nasleep ervan, over de band met Ajax, over verdriet, hoop, geloof en verbinding in tijden van tegenslag.

Details

Imprint

Lebowski

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

15 april 2020

ISBN

9789048857814

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 34 min

Bestandsgrootte

541 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Khalid Kasem (1978) is advocaat, schrijver en docent. Hij is eigenaar en (mede)naamgever van het advocatenkantoor De Vries & Kasem en doceert in de beroepsopleiding van advocaten. Daarnaast maakte hij naam als mental coach voor topsporters en geeft leiderschapstrainingen voor het bedrijfsleven. Hij is tevens vertrouwenspersoon en belangenbehartiger van Abdelhak Nouri en diens familie.

Meer spreker Nasrdin Dchar Bekijk alles

Nasrdin

Nasrdin

Nasrdin Dchar

€ 12,99