Nasrdin
Nasrdin

Nasrdin

'Ik ben een Nederlander. Ik ben heel trots op mijn Marokkaanse bloed. Ik ben een moslim. En ik heb een fucking Gouden Kalf in mijn hand.'

Auteur

Nasrdin Dchar

Spreker

Nasrdin Dchar

Speelduur

7 uur 9 min

€ 12,99

Beschrijving

Toen Nasrdin Dchar in 2011 al een Gouden Kalf in ontvangst mocht nemen voor Beste Acteur in de film Rabat, maakte hij furore met zijn bevlogen en geëmotioneerde dankwoord. 'Een mijlpaal in de emancipatie' werd zijn pleidooi tegen de angstcultuur en het wij-zij-denken genoemd. In zijn openhartige memoir blikt hij terug op zijn lange en soms ingewikkelde weg naar de top, zijn worsteling met stereotypering en zijn gevecht om te mogen zijn wie hij is: acteur, kind van Marokkaanse immigranten en overtuigd moslim. Maar Nasrdin is ook een verhaal over liefde, veerkracht, lef en strijdlust, over het overwinnen van angsten en onzekerheden, over engagement en verbinding. Een geluid dat hij steeds luider laat klinken.

Details

Imprint

Hollands Diep

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

1 december 2023

ISBN

9789048863624

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 9 min

Bestandsgrootte

590 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Nasrdin Dchar (1978) is acteur en theatermaker. In 2011 won hij een Gouden Kalf voor Beste Acteur voor zijn rol in de film Rabat. Hij speelde verder in series als Mocro Maffia en Het gouden uur. Zijn bevlogen dankspeech werd meer dan 250.000 keer op YouTube bekeken. Zijn solovoorstellingen Oumi, Dad en Ja! werden unaniem bejubeld door de pers.

Meer spreker Nasrdin Dchar Bekijk alles

Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri

Khalid Kasem

€ 14,99