Luistervoorbeeld

De visionair

Auteur Anja Sicking
Spreker Yannick de Waal
Speelduur 7u 3m 51s
€ 12,99

Beschrijving

Als Roemer mee mag doen met een roboticaproject op school, krijgt hij het plan om een digitale bril te ontwerpen waarmee hij de emoties van anderen kan lezen. Zijn eigen vermogen om de expressie van mensen te duiden is beperkt, hij leeft vooral in zijn hoofd en fantasiewereld. Hij gelooft in de onbegrensde mogelijkheden van technologie, en denkt dat we alles moeten kunnen meten en weten. Als hij verliefd wordt, dreigen zijn opvattingen over de meetbare mens hun bestaansrecht te verliezen. Jaren later, terwijl Roemer een belangrijke bijdrage levert aan een door technologie beheerste wereld, bloeit zijn verliefdheid weer op. Kan de mens wel grip krijgen op zichzelf en de ander?

In De visionair onderzoekt Anja Sicking de ethische dilemma's die voortkomen uit onze steeds grotere afhankelijkheid van kunstmatige intelligentie. In een sensitieve stijl, met mededogen voor haar personages, weet ze de lezer mee te voeren in een wereld waarin techreuzen de macht grijpen.

Details

ImprintLebowski
UitgeverOveramstel Uitgevers
Publicatiedatum 25 februari 2022
ISBN 9789048862511
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 3m 51s
Bestandsgrootte 582 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Anja Sicking studeerde klarinet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar debuut, Het Keuriskwartet, werd bekroond met de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs. Haar tweede roman, De stomme zonde, is vertaald in het Duits, Engels en Turks. Zij maakt deel uit van de redactie van het tijdschrift Tirade en is onderzoeksredacteur voor Bits of Freedom.

Toon aanbod