De heks van Limbricht

De heks van Limbricht

Naar het adembenemende, waargebeurde verhaal van een vrouw die de machten trotseert die haar willen breken

Auteur

Susan Smit

Spreker

Tine Cartuyvels

Speelduur

7 uur 34 min

€ 12,99

Let op: dit is een Vlaams gesproken luisterboek. In een aantal gevallen is er ook een Nederlands gesproken versie beschikbaar, maar ruilen na aanschaf is NIET mogelijk. Klik op FRAGMENT hierboven om de stem te beoordelen en gebruik de zoekfunctie of klik op de auteur om eventuele andere versies van dit luisterboek te vinden.

Beschrijving

Limbricht, nabij Sittard, eind zeventiende eeuw. Haar leven lang is Entgen Luijten gewend haar eigen weg te gaan, in familiekwesties, in zaken en in de liefde. Ze wordt daarin gesteund door een grote kennis van de natuur, die ze ook regelmatig aanwendt om haar dorpsgenoten te helpen. Maar dan wordt ze vanwege een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd van hekserij. De kasteelheer is gebrand op een bekentenis, waarvoor hij gebruikmaakt van alle middelen die de inquisitie hem ter beschikking stelt. Maar wat als Entgen tegen alle verwachtingen in standhoudt?
De heks van Limbricht is een op feiten gebaseerde roman over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen.

Details

Imprint

Lebowski

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

21 december 2021

ISBN

9789048864300

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 34 min

Bestandsgrootte

624 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Susan Smit (1974) is schrijfster en columniste van Happinez. Ze debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels vele boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Gisèle, Tropenbruid en De wijsheid van de heks. Met haar roman De heks van Limbricht werd ze genomineerd voor de NS Publieksprijs. Dit voorjaar publiceerde ze Alles wat beweegt, een historische roman over Isadora Duncan.

Meer auteur Susan Smit Bekijk alles

Alles wat beweegt
5.0

Alles wat beweegt

Susan Smit

€ 12,99
De wijsheid van de heks
€ 12,99
Heks

Heks

Susan Smit

€ 12,99
De heks van Limbricht
€ 12,99