Voor alles is er een uur
Voor alles is er een uur
Nog geen fragment

Voor alles is er een uur

De geschiedenis van tijd door de ogen van een horlogemaker

Een unieke kijk op de bijzondere objecten die we vaak jarenlang met ons meedragen

Auteur

Rebecca Struthers

Spreker

TBA

Vertaler

Theo Schoemaker

€ 12,99

Beschrijving

Het horloge is een van de nauwste bondgenoten van de mens, dat was vroeger zo en dat is nu nog steeds. Horloges reizen met ons mee de wereld over, van de bodem van de diepste oceanen tot de hoogste punt van de Everest, en zelfs naar de maan. Horloges hebben de sociale en economische ontwikkeling van de moderne maatschappij vormgegeven. Het zijn voorwerpen die ons nieuwe inzichten kunnen geven over de motivering van makers uit de geschiedenis en over het hedendaagse ambacht.

Een mix van kunst en wetenschap: de tijdmeetkunde is een enorm onderzoeksveld, dat zich vertaalt in 'de studie van tijd'. Dit boek onderzoekt de wereld waarin horloges bestaan en de impact die ze hebben op mensen die hun leven ermee delen: van Marie Antoinette & Mary, Queen of Scots tot Albert Einstein & Isaac Newton. En tot Rebecca Struthers in haar eigen atelier.

Details

Imprint

Lebowski

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

6 maart 2024

ISBN

9789048866441

Taal

Nederlands

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Rebecca Struthers (1986) is een horlogemaker met een PhD in tijdmeetkunde. Ze won meerdere prijzen als horlogemaker, ontwerper en historica en richtte in 2012 een eigen werkplaats op, in samenwerking met haar man en collega-horlogemaker Craig. Rebecca is een van de weinige overgebleven horologen ter wereld die uurwerken helemaal from scratch maakt. Ze woont in Staffordshire met Craig; haar hond Archie; katten Isla en Alabama; en Morrissey de muis.

Meer spreker TBA Bekijk alles

Hemelse rivalen

Rebecca Ross

€ 12,99

Huizenruil

Stefan Ahnhem

€ 12,99

Book Lovers

Emily Henry

€ 12,99

Gaslighting

Kate Abramson

€ 12,99