Eigen zaak
Eigen zaak
Nog geen luistervoorbeeld

Eigen zaak

Sterke ondernemersverhalen

Een onvergetelijk boek over ondernemers van Nederlands beste verslaggever

Auteur

John Schoorl

€ 12,99

Beschrijving

John Schoorl komt uit een familie van ondernemers. Vader en grootvader waren 'biermannen'. Als kind ging hij vaak met ze mee in de biervrachtwagen, de cafés langs, dranken afleveren. De talloze anekdotes en ontboezemingen die hij van kroegbazen hoorde legden de kiem voor zijn levenslange liefde voor verhalen.

In Eigen zaak bewijst John Schoorl eer aan zijn achtergrond. Hij schrijft over ondernemers - van melkboer tot vibratorvorst, dancetycoon en vastgoedmagnaat - zoals dat zelden eerder is gebeurd: alsof zij literaire personages zijn. Hun worstelingen, angsten, successen en mislukkingen ballen zich op geestige en melancholische wijze samen tot een onvergetelijk portret van ondernemend Nederland.

Details

Imprint

Murrow

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

5 september 2023

ISBN

9789048867745

Taal

Nederlands

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

John Schoorl (1961) behoort tot de beste verslaggevers van Nederland. Hij is bekend van zijn eigenzinnige interviews en reportages in de Volkskrant, waarvoor hij een Tegel, De Loep, de Pop Media Prijs en de Jip Golsteijn Journalistiekprijs won. Van zijn hand verschenen eerder onder andere Buitenstaanders (2020), meerdere boeken met muziekverhalen en diverse dichtbundels.