Luistervoorbeeld

De ijsmuts van Prins Karel

en veel meer
Auteur Han G. Hoekstra, Fiep Westendorp
Spreker Loes Luca
Speelduur 57m 48s
€ 9,99

Beschrijving

Vrolijke verhaaltjes en versjes over koningen en prinsessen. Leef mee met de eigenwijze Prins Karel die een wollen ijsmuts wilde en beleef opnieuw het drama van Roosmarijn, wier schoentje in de tramrails vastraakte. Met muziek van VOF de Kunst. Inhoud 1. De ijsmuts van Prins Karel 2. Circus Salturel 3. De houthakker en de worst 4. Het schoentje van Roosmarijn 5. Het allereerste kievitsei 6. Het vuiltje 7. De ballade van de brandweerman 8. Barend Bullebas

Details

ImprintJ.M. Meulenhoff
UitgeverMeulenhoff Boekerij B.V.
Publicatiedatum 9 mei 2016
ISBN 9789052860404
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 57m 48s
Bestandsgrootte 80 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Henricus Gerard Hoekstra (1906-1988), bekend als Han G. Hoekstra, was een Nederlands dichter die ook veel gedichten voor kinderen schreef.

Han G. Hoekstra volgde in Den Haag op de Kweekschool de opleiding tot onderwijzer en ging daarna werken als journalist. Van 1945 tot 1971 werkte hij bij dagblad Het Parool. Hij maakte toen ook, samen met onder andere de Parool-collega's Annie M.G. Schmidt en Simon Carmiggelt, deel uit van het journalistencabaret De Inktvis.

Met Schmidt werd hij door uitgeverij De Bezige Bij gevraagd de vertalingen te doen voor de uit Amerika afkomstige kinderserie de Gouden Boekjes. Ook schreef hij zelf een aantal afleveringen voor de serie, toen die niet langer alleen uit vertalingen bestond maar waar ook Nederlandse auteurs aan konden bijdragen met eigen werk.

Hoekstra is het meest bekend gebleven als dichter, schrijver en auteur van kinderpoëzie. Hij schreef de kinderverzen aanvankelijke alleen voor zijn twee eigen kinderen. In 1972 ontving Hoekstra de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre.

Het gedicht De Ceder was het lievelingsgedicht van Joop den Uyl.

Toon aanbod