Luistervoorbeeld

Vaak ben ik gelukkig

Auteur Jens Christian Grøndahl
Voorlezer Martha van der Bly
Speelduur 3u 37m 38s
€ 14,99

Beschrijving

Een aangrijpende novelle over liefde, huwelijk en vriendschap van de auteur van Portret van een man

Ellinor en haar man Henning zijn goed bevriend met Anna en Georg. Maar alles verandert wanneer de twee stellen op skivakantie gaan en Anna en Henning omkomen in een lawine. Hun echtgenoten blijven alleen achter. In hun verdriet trekken Elli en Georg steeds meer naar elkaar toe, maar kunnen twee mensen zomaar opnieuw beginnen? Pas wanneer Georg jaren later overlijdt en Elli helemaal alleen achterblijft, durft ze het verleden onder ogen te komen – een verleden dat meer ontsluit dan rouw en verraad.

Vaak ben ik gelukkig is een aangrijpende roman over de verwoestende kracht van geheimen. Jens Christian Grøndahl schetst in deze novelle een vlijmscherp portret van een huwelijk.

Details

ImprintUitgeverij J.M. Meulenhoff
UitgeverMeulenhoff Boekerij bv
Publicatiedatum 23 januari 2018
ISBN 9789052860930
Taal Nederlands
Speelduur 3u 37m 38s
Bestandsgrootte 207 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Een schitterende vintage Grøndahl.’ (**** NRC Handelsblad)

‘De reconstructie van Elli’s leven in deze aangrijpende roman is dan ook iets wat bijblijft in zijn deels melancholieke, deels harde introspectie, maar ook in zijn verkwikkend herkenbare maatschappijkritiek.’ (Trouw)

‘Met Vaak ben ik gelukkig heeft Jens Christian Grøndahl weer een bijzonder boek aan zijn oeuvre toegevoegd. Een boek dat je bijblijft.’ (Wim Krings, Boekhandel Krings Sittard)

‘Een genadeloos juweeltje!’ (Zin)

‘Een volwaardige, uitgekristalliseerde roman met een pulserende vorm, een uitgewogen opbouw en een vertelster die door haar eerlijkheid de emoties achter de woorden direct in je vastpint. Onuitwisbaar. Vanaf de eerste veelbetekenende regel.’ (Tzum.nl)

Over de auteur
Photo Jens Christian Grøndahl
Jens Christian Grøndahl

Jens Christian Grøndahl (1959) is een van de succesvolste Deense schrijvers van dit moment. Zijn werk verschijnt in meer dan dertig landen en werd in binnen- en buitenland genomineerd voor en bekroond met verschillende literaire prijzen. Bij Meulenhoff verschenen meer dan vijftien romans van Grøndahl, waaron de bestseller Portret van een man. Grøndahl woont in Kopenhagen.

Toon aanbod