Luistervoorbeeld

Portret van een man

Auteur Jens Christian Grøndahl
Voorlezer Bart van der Schaaf
Speelduur 10u 18m 4s
€ 14,99

Beschrijving

In  Portret van een man blikt de hoofdpersoon terug op zijn leven aan de hand van de vrouwen die daarin een belangrijke en vormende rol hebben gespeeld. Als jonge man wordt hij zo aangegrepen door de dood van zijn moeder dat hij op zoek gaat naar meer betekenis in zijn leven. Een van zijn leraressen inspireert hem en laat hem kennismaken met kunst en literatuur; er gaat een wereld voor hem open. Hij zit vol idealen en denkt de wereld iets te kunnen bieden door ook leraar te worden.

Wanneer hij jaren later terugkijkt op een serie mislukte relaties, heeft hij het gevoel dat hij is weggedreven van zichzelf. In de loop der jaren is hij de passie verloren die hem altijd voortdreef. Juist dan ontmoet hij wederom een vrouw, veel jonger dan hij, die iets wezenlijks in hem weet te raken.

De pers over Portret van een man

'De kracht zit in de melancholische, zintuiglijke en dromerige stijl, waardoor zijn romans een universele en filosofische zeggingskracht krijgen. Grøndahl op zijn best.' ****  de Volkskrant

' Portret van een man is een grand tour van verliefdheden.'  De Standaard

'Een instant klassieker.' DWDD Boekenpanel

Details

ImprintMeulenhoff
UitgeverMeulenhoff Boekerij bv
Publicatiedatum 18 mei 2018
ISBN 9789052860978
Taal Nederlands
Speelduur 10u 18m 4s
Bestandsgrootte 661 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Jens Christian Grøndahl
Jens Christian Grøndahl

Jens Christian Grøndahl (1959) is een van de succesvolste Deense schrijvers van dit moment. Zijn werk verschijnt in meer dan dertig landen en werd in binnen- en buitenland genomineerd voor en bekroond met verschillende literaire prijzen. Bij Meulenhoff verschenen meer dan vijftien romans van Grøndahl, waaron de bestseller Portret van een man. Grøndahl woont in Kopenhagen.

Toon aanbod