Portret van een man
Portret van een man

Portret van een man

In Portret van een man blikt de hoofdpersoon terug op zijn leven aan de hand van de vrouwen die daarin een belangrijke en vormende rol hebben gespeeld.

Auteur

Jens Christian Grøndahl

Spreker

Bart van der Schaaf

Speelduur

10 uur 18 min

€ 14,99

Beschrijving

In  Portret van een man blikt de hoofdpersoon terug op zijn leven aan de hand van de vrouwen die daarin een belangrijke en vormende rol hebben gespeeld. Als jonge man wordt hij zo aangegrepen door de dood van zijn moeder dat hij op zoek gaat naar meer betekenis in zijn leven. Een van zijn leraressen inspireert hem en laat hem kennismaken met kunst en literatuur; er gaat een wereld voor hem open. Hij zit vol idealen en denkt de wereld iets te kunnen bieden door ook leraar te worden.

Wanneer hij jaren later terugkijkt op een serie mislukte relaties, heeft hij het gevoel dat hij is weggedreven van zichzelf. In de loop der jaren is hij de passie verloren die hem altijd voortdreef. Juist dan ontmoet hij wederom een vrouw, veel jonger dan hij, die iets wezenlijks in hem weet te raken.

De pers over Portret van een man

'De kracht zit in de melancholische, zintuiglijke en dromerige stijl, waardoor zijn romans een universele en filosofische zeggingskracht krijgen. Grøndahl op zijn best.' ****  de Volkskrant

' Portret van een man is een grand tour van verliefdheden.'  De Standaard

'Een instant klassieker.' DWDD Boekenpanel

Details

Imprint

Meulenhoff

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

18 mei 2018

ISBN

9789052860978

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 18 min

Bestandsgrootte

851 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jens Christian Grøndahl (Denemarken, 1959) is een van de succesvolste schrijvers van dit moment. Zijn werk verschijnt in meer dan dertig landen en werd in binnen- en buitenland genomineerd voor en bekroond met verschillende literaire prijzen. Bij Meulenhoff verschenen meer dan vijftien romans van Grøndahl, waaron de bestseller Portret van een man. Grøndahl woont in Kopenhagen.

Meer auteur Jens Christian Grøndahl Bekijk alles

De storm

De storm

Jens Christian Grøndahl

€ 14,99

Meer spreker Bart van der Schaaf Bekijk alles

De vluchtende Hollander

De vluchtende Hollander

Ron Moerenhout

€ 12,95
Geheime kracht

Geheime kracht

Rian Visser

€ 9,99
Over bergen heen

Over bergen heen

Charles Martin

€ 14,99
De Samaritaan

De Samaritaan

Mason Cross

€ 12,99