Vergeven en vergeten
Vergeven en vergeten

Vergeven en vergeten

1957. Bernie Gunther wordt naar Athene gestuurd om een claim over een gezonken schip van een Duitser te onderzoeken.

Liefhebbers van John Le Carré en Robert Harris houden ook van Philip Kerr

Serie

Bernie Gunther deel 13

Auteur

Philip Kerr

Spreker

Adam Tyler

Speelduur

14 uur 2 min

€ 14,99

Beschrijving

De nieuwe Bernie Gunther!
Liefhebbers van John Le Carré en Robert Harris houden ook van Philip Kerr
'Behoort tot het beste wat er ooit op thrillergebied is verschenen!' de Volkskrant
München, 1957. Na verschillende carrières in de loop der jaren werkt Bernie Gunther nu voor een verzekeringskantoor. Het is een logische stap: zowel politieagenten als verzekeraars zijn erbij gebaat leugenaars te ontmaskeren, en Bernie Gunther kan wat dat betreft bogen op een schat aan ervaring.
Bernie wordt naar Athene gestuurd om een claim voor een gezonken schip van een Duitser te onderzoeken. Als hij ontdekt dat het schip in kwestie ooit toebehoorde aan een Griekse Jood die werd gedeporteerd naar Auschwitz, is hij ervan overtuigd dat dit geen ongeluk was, maar wraak. Dan wordt de Duitser dood gevonden, vermoord. De Griekse politie haalt Bernie over om te assisteren bij het moordonderzoek en hij wordt wederom meegezogen in de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de deportatie van de Joden van Thessaloniki. Europa is bereid om de vijandschap met Duitsland aan de kant te zetten, maar minstens één persoon in Griekenland lijkt daar niet klaar voor te zijn…
De pers over Pruisisch blauw

'Een perfecte mix van fictie en geschiedenis.' VN Detective en Thrillergids
'Op ingenieuze wijze weet Kerr de twee verhaallijnen te verweven.' Het Parool
'Kerrs fameuze mix van goed gerechercheerde, gruwelijke realiteit en fictie werkt in dit boek wederom uitstekend.' Trouw
'Kerr blijkt wederom tot de absolute wereldtop te behoren.' Thrillzone.nl
'Weer een bloedstollend avontuur.' Leeskost.nl

Details

Imprint

Boekerij

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

4 januari 2019

ISBN

9789052861159

Taal

Nederlands

Speelduur

14 uur 2 min

Bestandsgrootte

1166 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Philip Kerr (Edinburgh, 1956 - 2018) was een Britse bestsellerauteur. Hij werd wereldberoemd met zijn veelgeprezen Berlijnse trilogie rond Bernhard (Bernie) Gunther, een Duitse politieman en later privédetective in nazi-Duitsland. Het eerste deel March violets (1989), tevens Kerrs debuut, verscheen in Nederlandse vertaling als Een Berlijnse kwestie. Daarna volgden Het handwerk van de beul (The pale criminal, 1990) en Een Duits requiem (A German requiem, 1991). De trilogie werd door The Times 'exceptioneel goed' genoemd en Kerrs naam was gevestigd.
Inmiddels schreef Kerr meer dan twintig boeken, waaronder een aantal Bernie Gunther-thrillers en diverse standalones. Ook publiceerde hij onder het pseudoniem P.B. Kerr de serie Children of the lamp, speciaal voor young adults. Het gros van zijn werk verscheen in Nederlandse vertaling, inclusief de Bernie Gunther-serie, waarvan deel tien The Lady from Zagreb (De vrouw van Zagreb) in 2015 werd uitgebracht. Ondertussen werkte Kerr al aan het elfde deel, The other side of silence.
Zijn werk is vaak bekroond en internationaal geprezen. Zo won hij onder meer de Britse Ellis Peters Historical Fiction Award en de Spaanse RBA International Prize for Crime Writing. In 2011 werd Grijs verleden (Field grey, 2010) genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award. Zowel de Volkskrant als het NRC Handelsblad kozen in 2007 De een van de ander (The one from the other, 2006) tot beste thriller van het jaar. Als de doden niet herrijzen (If the dead rise not, 2009) werd in 2010 uitgeroepen tot VN-thriller van het jaar. Kerr overleed op 23 maart 2018 op 62-jarige leeftijd.

Meer auteur Philip Kerr Bekijk alles

Metropolis

Metropolis

Philip Kerr

€ 14,99
De vrouw van Zagreb

De vrouw van Zagreb

Philip Kerr

€ 14,99
De man zonder adem

De man zonder adem

Philip Kerr

€ 14,99
Praag fataal

Praag fataal

Philip Kerr

€ 14,99

Meer spreker Adam Tyler Bekijk alles

Laat me niet vallen

Laat me niet vallen

Willy Vlautin

€ 14,99
Alleen voor jou

Alleen voor jou

Luke Allnutt

€ 14,99