Het transgalactisch liftershandboek
Het transgalactisch liftershandboek

Het transgalactisch liftershandboek

Op een donderdag tegen lunchtijd wordt de Aarde gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe hyperruimtesnelweg.

Auteur

Douglas Adams

Spreker

Job Bovelander

Speelduur

6 uur 12 min

€ 14,99

Beschrijving

Op een donderdag tegen lunchtijd wordt de Aarde gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe hyperruimtesnelweg. Voor Hugo Veld, wiens huis die ochtend al gesloopt was, lijkt het meer te zijn dan hij aankan. Maar helaas is het weekend nog maar net begonnen en blijkt de Melkweg een wel zeer bizarre en verbazingwekkende plek. Gelukkig is er één houvast als alles faalt: Het transgalactisch liftershandboek. Met als belangrijkste advies: geen paniek!

 

Douglas Adams (1952-2001) bedacht deze klassieke sf-reeks in 1978, als een BBC-radiohoorspel. Al snel volgden andere media, waaronder een televisiebewerking, een computerspel, drie toneelbewerkingen, negen graphic novels, een speelfi lm en heel veel merchandise. De boeken bleven echter het succesvolst. In 2008 kreeg auteur Eoin Colfer toestemming van Adams' weduwe om de reeks af te maken met een zesde deel: En dan nog iets


Details

Imprint

Boekerij

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

10 april 2024

ISBN

9789052862880

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 12 min

Bestandsgrootte

515 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Douglas Adams (1952-2001) creëerde alle elkaar tegensprekende verschijningsvormen van Het Transgalactisch Liftershandboek: radiohoorspelen, boeken, een televisieserie, een computerspel, toneelbewerkingen, een strip en een badhanddoek. In 2005 kwam zelfs een verfilming in de bioscopen. Hij werd geboren in Cambridge (Engeland) en woonde met zijn vrouw en dochter in Santa Barbara, Californië, waar hij op 11 mei 2001 onverwacht overleed.

Meer spreker Job Bovelander Bekijk alles

Boy Swallows Universe

Boy Swallows Universe

Trent Dalton

€ 14,99
De Kersthaas

De Kersthaas

Marc-Uwe Kling

€ 7,99
Kolletje & Dirk koken toversokkensoep
€ 6,99
Confetti conflict

Confetti conflict

Carry Slee

€ 9,99