De blik van Medusa
De blik van Medusa

De blik van Medusa

De blik van Medusa is het door vele stemmen vertelde verhaal over een jonge vrouw die een monster werd. En over de vraag of ze ooit wel echt een monster is geweest.

Auteur

Natalie Haynes

Spreker

Melissa Drost

Vertalers

Frits van der Waa, Henny Corver

Speelduur

10 uur 35 min

€ 14,99

Beschrijving

Een ontroerende en speelse hervertelling van het verhaal van Medusa

Natalie Haynes heeft als missie om nieuw licht te werpen op vrouwelijke personages in Griekse mythen

Medusa is de enige sterfelijke dochter in een familie van Gorgonen. Terwijl ze opgroeit met haar twee zussen beseft ze al snel dat zij de enige van het gezin is die ouder wordt, verandering ondergaat en kwetsbaar is.

Wanneer de god en heerser van de zee, Poseidon, in Athenes heilige tempel een onvergeeflijke misdaad begaat, neemt de godin wraak op een onschuldige: Medusa. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Verbijsterd ziet ze dat haar prachtige krullen vervangen zijn door slangen en merkt ze dat haar blik elk levend wezen in steen verandert. Medusa kan nooit meer naar haar geliefden kijken zonder ze te doden. Ze is gedoemd tot een leven in het halfduister, totdat Perseus aan zijn queeste begint om het hoofd van een van de Gorgonen te pakken te krijgen.

De blik van Medusa is het door vele stemmen vertelde verhaal over een jonge vrouw die een monster werd. En over de vraag of ze ooit wel echt een monster is geweest.

In de pers

'Haynes bundelt in De blik van Medusa al haar kennis van de klassieken, en is daarbij heel, heel grappig.' The Guardian

'Geestig, aangrijpend, genadeloos.' @MargaretAtwood, via Twitter

'Mooi en ontroerend.' @NeilGaiman, via Twitter

'Haynes legt in haar scherpe en grappige analyses de motieven van de vrouwen voor hun gedrag bloot. Onmisbaar voor zowel ingewijden in de Griekse mythologie als lezers die kennis willen maken met de Griekse mythen.' Het Parool over De kruik van Pandora

Details

Imprint

J.M. Meulenhoff

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

14 februari 2023

ISBN

9789052865737

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 35 min

Bestandsgrootte

875 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Natalie Haynes is schrijver, classicus en radiopresentator. Ze studeerde klassieke talen in Cambridge en schreef onder andere de romans The Children of Jocasta, The Amber Fury en A Thousand Ships (shortlist Women's Prize for Fiction 2020). Bij BBC Radio 4 mocht ze acht seizoenen van Natalie Haynes Stands Up for the Classics maken, en in 2015 won ze de Classical Association Prize vanwege haar promotie van het onderwerp 'de klassieke oudheid' onder een breder publiek. Bij Meulenhoff verscheen eerder haar non-fictieboek De kruik van Pandora.

Meer auteur Natalie Haynes Bekijk alles

De Miss Marple verzameling

De Miss Marple verzameling

Agatha Christie, Naomi Alderman

€ 12,99

Meer spreker Melissa Drost Bekijk alles

De jacht op de groene diamant
€ 12,99
€ 4,99

In haar voetsporen

Anna E. Wahlgren

€ 14,99

De Bellende Engel

Stephanie Biesheuvel

€ 14,99